Интересни събития този уикенд (26 -28 октомври) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (26 -28 октомври)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (26 -28 октомври)

Предлагаме ви няколко свежи идеи за това какво да правите в края на тази седмица.

Вижте какво ви очаква в последния уикенд на октомври:

Ако не откривате своето събитие, разгледайте стотиците ни идеи за уикенд пътешествия 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Изложба "Сцени от съществуващи и несъществуващи истории"

26 - 27 октомври

В своята творческа линия Лиляна Дворянова представя този свят на ръба на несъзнаваното, с размити граници, без предварителна условност. Място за среща на илюстрацията с техниките от живописта и графиката. Тя от години работи в областта на илюстрацията, графичният дизайн, графиката, фотографията и живописта. В творческата си биография Лиляна Дворянова има шест самостоятелни изложби в България, в Европа и САЩ. Повече информация за изложбата тук.

*

Концерт "Спящата красавица" за деца

28 октомври

В края на октомври в зала “България” се завръща най-любознателната и усмихната публика - детската, за първия концерт на Фортисимо Фамилия - “Спящата красавица” на Чайковски. За поредна година любимите музикални приказки на Фортисимо ще обагрят сцената на концертен комплекс “България” и заедно със Софийската филхармония ще разкрият вълшебния свят на класическата музика пред хиляди деца. Повече информация можете да намерите тук.

*

Седмица на бразилското кино

до 28 октомври

По времер на Седмицата на бразилското кино ще можете да гледате 10 пълнометражни и 13 късометражни филма в  Културен център G8. Куратор на кино програмата е Лобо Пазолини от Бразилия. Пред-официалното откриване ще се проведе на 21 октомври от 17:00 часа в бар Петък. Официално откриване ще бъде на 22 октомври с филма „Клара звезда“ в Културен център G8 от 18:30 часа. Цялата програма вижте тук.

*

Модул 1 Роботика и програмиране 

до 30 октомври 

Курсът е за деца между 7 и 14 г и включва 4 последователни упражнения, които въвеждат участниците в темата роботика и програмиране. Модул I е съставен от теория и практика по темите: основи на механика и конструиране на робот, основи и приложение на сензорите, блоково програмиране, изпълнение на задачи от робота. Повече информация за записване вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Дни на музиката в Балабановата къща

до 28 октомври

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” обвърза името си с един символ. Този на възрожденското ни минало с архитектурната му естетика, духовни нагласи, благородни стремежи за единение с европейския свят. До края на Есенното издание 2018 на IX Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” остават още няколко събития. Вижте кои тук.

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Аул Бага-Тур на 3 години

28 октомври

През октомври се навършват 3 години от създаването на единствения у нас „Аул Бага-Тур“. Комплексът е изграден в старинен стил като възстановка на прабългарско временно укрепление. Там се провеждат занимания по езда, стрелба с лък, историческа фехтовка, бойни умения, пресъздаване на древни обичаи, занаяти и много други.  Центърът за патриотично възпитание е вдъхновен от ценностната система на старите българи и се намира в района на Зоопарк, Стара Загора. По повод рождения ден е предвидена грандиозна програма, която ще започне официално в 12:00ч. Над 80 Багатури, техните семейства и приятели ще се включат в празника. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Намерете Кристо

до 26 октомври

„Кристо и Жан-Клод. Проекти“ представя подписани постери и видео материали от емблематични произведения на двамата артисти. Изложбата „Роден в Габрово“ е документален разказ за семейство Явашеви и първите стъпки на малкия Христо в изкуството. Двете уникални изложби почти година са част от експозицията на Дома на хумора и сатирата в Габрово и могат да се видят само до 26 октомври там. Повече за събитието тук.

*

Карикатурен салон в Музея на хумора и сатирата

до 31 януари

Музеят на хумора и сатирата представя традиционното си есенно събитие, посветено на изкуството на карикатурата, с ново име – Карикатурен салон. На 25 октомври Салонът представя 5 карикатурни изложби, които ще останат в Музея до края на януари 2019. Петте изложби са с над 200 карикатури са. Гости на откриването на изложбите в Карикатурен салон са едни от най-известните български карикатуристи. Повече за събитието вижте тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин