Интересни събития този уикенд (27-29 март) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (27-29 март)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (27-29 март)

Пролетта пристига с музика на живо, градински партита и интересни събития. Отбележете я подобаващо - вижте кои са нашите любими събития за този уикенд. Вижте и препоръчаните събития за деца. Или открийте стотици идеи за пътуване в категория Уикенд

Танцът на Хънтингтън - прожекция на филм

27 март, Пловдив

Събитието е благотворително и всички средства от билети ще финансират Сдружение „Българска Хънтингтън Асоциация“ за облекчаване живота на хората с болестта на Хънтингтън у нас и техните семейства, както и за по-голяма видимост в обществото на това рядко невродегенеративно заболяване с летален край. След края на филма ще има малък коктейл и възможност за дискусия на проблемите свързани със заболяването със специалисти в областта на редките болести. Повече за филма ще откриете тук.

*

Куклен театър "Жабокът-цар"

28 март, София

Старозагорският куклен театър представя постановката "Жабокът-цар" по Братя Грим на сцената на Театрална работилница Сфумато. Научете повече за постановката на Дарин Петков.

*

SoExhibition - Victormov - изложба на рисунките и куклите на Виктор, Тита и Сава 

До 17 април, София

Те най-обичат лятото да ходят боси и да рисуват навън. Да дишат море, да слушат мечти. Да събират вдъхновение и да разсипват разкош. Обичат в малки неща да слагат много красота. На 20 март SOHO открива изложба - пътешествие на фантазия и красота из рисунките и куклите на Виктор, Тита и Сава. С Victormov се събират в едно разпилени желания, разностилни интереси, всевъзможни експерименти и опити. Повече за изложбата тук.

*

Пролетен базар на българското сирене във Вино Оренда - вход свободен

28 март, София

Почитателите на българското вино и автентичните български продукти ще имат възможността да посетят пролетен базар на българското сирене във Vino Orenda от 14 до 18 часа. Единственият магазин само за българско вино - Vino Orenda поставя акцента на български сирена от малки мандри от чисто производство и био сертифицирани такива. Ценителите на хубавото вино ще имат уникалната възможност да се насладят на премиери на нови реколти бели вина и розе. Повече за пролетния базар във Вино Оренда.

*

Пролет на пазара

28 март, София

Хранкооп и Фермерски пазари канят на пазара Римската стена и на пазара на Иван Вазов (София) за посрещане на Пролет 2015 г. Програмата включва засаждане на любими зеленчуци и разменяне на идеи за градината. Организаторите приканват за участие на повече деца в това приключение, за да им покажат пътя на храната от семенцето до сергията на пазара. Предвидили са още изненади и срещи с вдъхновяващи хора. Повече за събитието Пролет на пазара.

*

Фотоизложба Балканът и хората - националните паркове - наш дом, нашето бъдеще

до 16 април, Пловдив

Насладете се на тези 30 кадъра не просто с очите си, но и със сърцето си - оставете го да затупти в дивия ритъм на планинския вятър, върнете се за миг към корените си - волното детство и тичането по поляните, процеждащия се магично през дърветата лъч, вълшебните есенни мъгли, бързия любопитен поглед на една сърна, нежния допир на кадифе, когато галиш коня… В Trap Gallery на Творчески комплекс Инкубатор в Пловдив. Повече за изложбата тук.

*

Пролетно хоро - фолклорен фестивал

28 март, Велинград

На 28 март във Велинград ще се проведе четвърти национален фестивал "Пролетно хоро". Целта на фестивала е да събере любителите на българското хоро, с чието родолюбие се съхранява и популяризира ценното ни фолклорно богатство. Подробности за фестивала Пролетно хоро.

*

5 и 1|2 скандинавски визии за култура

28 март - 4 април, Варна

„5 и 1|2 скандинавски визии за култура” е интердисциплиранерн творчески проект, който проследява историята на един от основните жанрове предмет на събитието, а именно историята на скандинавското кино с акцент кинозаглавия от последните 5-6 години, варненската публика ще разгърне познавателен визуален пейзаж от представи за бита, традициите, стандарта, културните натрупвания на държавите. Прочетете повече за проекта тук.

*

От киноцентъра до музейната витрина - изложба

До 30 април, Смолян

В историческия музей „Стою Шишков“ - Смолян гостува изложба „От киноцентъра до музейната витрина“ (реквизит от филма „Капитан Петко войвода“ и вещи на кинооператора Димо Коларов) на Исторически музей-Попово. Научете повече за това какво можете да видите в изложбата "От киноцентъра до музейната витрина".

*

Габровски шеги

5 февруари - 30 април, Габрово

Откъде идват габровските шеги и кои са първите, превърнали града в Столица на смеха? Изложбата "Габровски шеги" е посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Подробности за изложбата.

*

Вход свободен за Музея на световните култури в Барселона

до 7 април, Барселона, Испания

Ако по план ви се пада да бъдете в Барселона преди 7 април, посетете безплатно новооткрития Музей на световните култури в каталунската столица е пълен с артефакти от цял свят, които разкриват богата култура и традиции на народи от всички краища на планетата (и основно от бившите испански колонии, разбира се). Повече информация за музея на световните култури в Барселона.

*

Сезонът на лалетата в Кукенхоф

До 18 май, Лисе, Холандия

Тези изумителни градини с лалета край холандския град Лисе са отворени само 2 месеца годишно. Разгледайте милиони как цъфтят милиони луковици, засадени на ръка, по време на сезона на лалетата в Кукенхоф

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин