Интересни събития този уикенд (28 - 30 септември) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (28 - 30 септември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (28 - 30 септември)

Вижте кои са предстоящите събития в последния уикенд на месец септември!

Есенна вече осезаемо е тук. Нека да видим какво ще ни довее.

Ако все пак не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

„Учените нощем“ в клуб Терминал 1

28 септември

Обичайно хората срещат учени само на телевизионния екран, по време на сутрешните блокове или вечерните новини. Гостите на “Ratio представя: Учените нощем” обаче ще имат възможност да поговорят с тях в неформална среда на 28 септември в клуб „Терминал 1“. Лекторите на събитието ще разкажат повече за работата си и актуалните научни въпроси, които вълнуват академичните среди. Участниците специализират в различни сфери на науката и ще представят най-вълнуващите проекти и предизвикателства в своето поле. Повече информция тук.

*

Детски спектакъл в литературен клуб "Перото"

29 септември

„Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“ на 29 септември от 11:30 часа, е първият спектакъл, с който Литературен клуб „Перото“ стартира серията детски инициативи в културното пространство. Всяко съботно утро най-малките ще бъдат посрещани със забавни, поучителни и образователни спектакли. Първото представление ще запознае децата с темата за избора, пред който всеки един от нас е изправен всеки ден. Допълнителна информация за спектакъла можете да намерите тук.

*

Семейна събота „ЛeGOтех“

29 септември

На 29 септември, от 11:00 ч. в Националния политехнически музей за трета поредна година ще заработи Клубът за бъдещи изобретатели „ЛeGOтех“. Новите занимания с любимите на децата конструктори ще им помогнат да разберат повече за скоростта, стабилността на сградите, предотвратяването на наводнения, бедствените ситуации и сортирането на отпадъци. С подкрепата на водещите и обичаните строителни блокчета ЛЕГО, участниците не само ще се забавляват, но и ще открият много нова и полезна информация. Повече за събитието вижте тук.

*

BG Vintage с първи клубен концерт-спектакъл!

30 септември

След изключителния успех и огромен интерес към премиерното издание на концерт-спектакъла на BG VINTAGE в края на м. май, на 30-ти септември Sofia Live Club става домакин на първото им клубно шоу с начален час 20:00 ч. На сцената на най-добрия клуб за жива музика, талантливите музиканти официално ще представят и първата си авторската песен „На моята тераса“, която от месец звучи в националния радио ефир и се радва на изключително позитивни отзиви. Пиесата е създадена специално за проекта от Михаил Йосифов в духа на градската винтидж култура. Допълнителна информация вижте тук.

*

Модул 1 Роботика и програмиране 

29 септември - 30 октомври 

Курсът е за деца между 7 и 14 г и включва 4 последователни упражнения, които въвеждат участниците в темата роботика и програмиране. Модул I е съставен от теория и практика по темите: основи на механика и конструиране на робот, основи и приложение на сензорите, блоково програмиране, изпълнение на задачи от робота. Повече информация за записване вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

ОТВЪД ПОВЪРХНОСТТА - Национални есенни изложби Пловдив 2018

1 - 30 септември

Националните есенни изложби се откриват през месец септември в изложбените пространства на Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Къща Мексиканско изкуство в Старинен Пловдив. Тазгодишното издание на Национални есенни изложби Пловдив 2018  е озаглавено ОТВЪД ПОВЪРХНОСТТА. Повърхността на произведенията на визуалните изкуства се явява пресечна точка не само на различни пространства: на едно видимо „външно“ и едно невидимо „вътрешно“ пространство. Повърхността проектира в себе си следите на различни програми и концепции. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

Нощ на прилепите

до 14 октомври

Презентации, конкурси за детска рисунка, прилепна гимнастика, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници, изложби, рисуване, конкурси и викторини, презентации и филми ще провокират интереса към тайнствения живот на прилепите са час от събития в Нощта на прилепите. Пълната информация за случващото се в различните градове можете да откриете тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин