Интересни събития този уикенд (29-31 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (29-31 декември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (29-31 декември)

Кои ще са събитията в последния уикенд на 2017 година?

Разберете от нашата последна статия за интересни събития за тази година! Подредили сме ги по градове и дати, за да не се лутате къде и как да изпратите старата и посрещнете новата 2018 година!

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Нова година в бар ПЕТЪК

31 декември

На 31 декември ви очакваме в бара, за да изпратим още 1 чудна година, в която всеки ден беше *ПЕТЪК* и да влезем заедно право в 10-ката на бара - зад пулта подобаващо за повода застават най-вещите в занаята - Emil Prize & SAVA! През 2017-ма заедно с вас се наслаждавахме на сериозни арт изложби, слушахме вдъхновяващи социални и бизнес лекции, потапяхме се в акустична задушевна атмосфера почти всеки вторник, гледахме късометражни филми, театър... и танцувахме до сутринта с най-добрите диджеи и музикални селектори на нашите ширини! Научи повече за най-якото новогодишно парти тук

*

Нова година в MIXTAPE 5

31 декември

Тази година ще се вдигнат много шум и пара, защото "ТИ СИ 2018" обещава да те отведе в новата година с готина музика, прекрачвайки прага й с етно, фънк, drum and bass, реге и амбиент. Програмата на третото издание на събитието, организирано от "Фюжън Ембаси", ще вдъхнови съзнанието ти, ще зареди сетивата ти и ще разтърси тялото ти. Началото на купона ще бъде ударно и в двете зали, но кой първи ще излезе на сцената, тепърва предстои да се разкрие. Вижте кои ще са изпълнителите, които ще ви забавляват в навечерието на Новата година тук

*

Фотоизложба "Пещерите и ние"

до 31 декември

В зала „Гигантски кристали“ на Национален Музей "Земята и хората” ще бъде представена фотоизложбата „Пещерите и ние“. Това е темата на национален фото-конкурс иницииран през 2010 г. от пещерния клуб „Приста“ при едноименното туристическо дружество в Русе. Настоящето 7-мо поредно издание на конкурса, респективно на изложбата „Пещерите и ние“, са подбрани 30-те най-добри, от общо представените 120 фотографии, от 31-ма автори от 14 страни, а именно БелгияБългарияГерманияГърцияВеликобританияИталияИспания, Косово, Руска федерация, САЩСловенияСърбияФранцияЯпония. Повече информация тук

*

Изложба “Художникът среща писателя"

до 11 февруари

Изложбата е подготвена по повод на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Представени са интересни и непознати за публиката портрети, пейзажи и илюстрации от 49 художници, както и живописни и графични творби на писатели, изкушени от рисуването. Произведенията са доказателство за личните и творческите познанства между големи имена от българския интелектуален елит от следосвобожденската епоха до края на XX в. и несъмнено свидетелстват за тяхното талантливо присъствие на европейската творческа сцена. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Изложба "Последвай стъпките"

9 - 31 декември

След дълъг път из страната изложбата "Последвай стъпките" на Таратанци пристига и в PLOVEDIV. В нея са включени графични изображения на български народни хора от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Коледен базар в парк "Марно поле"

01-31 декември

Коледният  базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември 2017 г. в парк „Марно поле“. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а на централната алея са разположени 25 къщички-павилиони за търговска дейност и детски атракцион. В къщичките през целия декември ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, био вина, пелин и месни деликатеси. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант 2017

до 1 март 

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

*

СЪБИТИЯ В САНДАНСКИ

"Цар на виното"

30 декември

На 30.12.2017 г. от 12:00 ч. на площад „България” за двадесет и пети пореден път в Сандански ще се проведе Празник на младото червено вино. По традиция община Сандански организира конкурс за най-добро младо вино. В конкурса могат да вземат участие всички винопроизводители от региона. Те трябва да представят 1, 5 л. вино с информация за сорта, населеното място и местността на лозовия масив. Допълнителна информация тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин