Интересни събития този уикенд (29-31 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (29-31 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (29-31 юли)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

Ц Я Л А  Б Ъ Л Г А Р И Я

Звезден дъжд от Персеиди

от края на юли до края на август, пик 12 срещу 13 август 

Всяка година от края на юли до края на август в нощното небе се наблюдават стотици падащи звезди - метеоро (отломки от кометата Суифт-Тътъл). Най-много падащи звезди могат да се наблюдават в нощта на 12 срещу 13 август, но 

Научете повече за Персеидите.

*

С О Ф И Я

Балканско Гуча парти - вход свободен

29 юли, Маймунарника

Ето че август се задава, а с него и най-дългоочакваното събитие за духова музика на планетата в село Гуча на 11, 12 и 13-и август - фестивала на духовата музика Гуча. По този повод Балканско Гуча парти и клуб "Маймунарника" решиха да направят подарък за всички приятели на Гуча в България с голямо пре-парти на открито, с което ще се подгреем преди същинското изГУЧАване. Ще има балкански пънк, ска, рок, народни танци, скари и пиене. Подробности за Балканско Гуча парти.

Б У Р Г А С

Wine Fest Burgas - фестивал за най-доброто българско вино

28-31 юли, Флората

За първи път след Сoncours Mondial de Bruxelles 2016 - наградените вина ще бъдат представени пред масова публика на Wine Fest Burgas 2016. Българските медалисти от 23-ото издание на Сoncours Mondial de Bruxelles 2016, което тази година се проведе в България, ще представят шампионите си по време на третия Wine Fest Burgas, който се организира от Националната лозаро-винарска камара и фирма "Експотим", от 28 до 31 юли в експоцентър "Флора" в Бургас - Морската градина. Повече за Wine Fest Burgas.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до края на септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. Очаквайте актуална информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

С Е Л О  К И С Е Л Ч О В О

Бардово Бърдо Фест – песни под звездите на Родопите

28-31 юли, поляните над село Киселчово

Фестивал за лагерен огън, бабини манджи и песни под звездите в РодопитеВход свободен. Дестинацията е закътаното родопско селце КиселчовоПо време на “Бардово Бърдо Фест” ще звучат китарите на някои от най-популярните съвременни бардове. Те ще изпълняват свои песни, но и ще припомнят мелодиите на младостта. Детската програма ще включва състезания и игри на народна топка, стъклени топчета, ластик, федербал, “Не се сърди, човече!”, “Дама”, “Домино”, “Стражари и апаши”, “Кър” и много други. Що се отнася до хапването, освен традиционните ястия като родопско чеверме, пататник и пареник, менюто по време на “Бардово Бърдо Фест” ще включва и много вкусотии от едно време – пълнена чушка със сирене, филия с лютеница, мекици, циганска баница, яйце на вестник, питка “Мечка”, домашен сладолед, лимонада и други. Повече за Бардово Бърдо Фест.

*

Х И Ж А  А М Б А Р И Ц А

Фестивал на боровинките

29-31 юли, хижа Амбарица, Троянски Балкан

Високо в Троянския Балкан за трета поредна година у нас ще се проведе Фестивалът на боровинките. Хижа Амбарица e разположена в един от най-богатите ни масиви с диви боровинки. Комбинирайте разходка в планината, палатков лагер, огън и музика, различни забавления, състезания, игри, филми, и дискусии. Не на последно място – всеки, който има желание, може да си тръгне с вълшебно сладко от боровинки. Следете програмата на Фестивал на боровинките.

*

К Ъ М П И Н Г  К А В А Ц И

Kavatsi Beach Festival

30-31 юли, плаж Каваци, пред клуб Алкохол

Двудневният фестивал представя общо осем групи начело с Кирил Джайковски, S.A.R.S. И Jaya The Cat и ще се проведе на открито - на плажа пред клуб Алкохол. Строежа и Алкохол отново планират плажно музикално събитие в разгара на лятото. Тази година музикалната програма включва по четири групи на ден - артисти от САЩАвстралияСърбияРумънияХоландияМакедония и България. Афишът от първия ден включва имената на Kiril Dzajkovski feat. TK Wonder & MC Wasp, Jaya The Cat, Уикеда и Brazz ViliDJ. Неделната програма от 31 юли пък ще представи S.A.R.S., Subcarpati, Superhiks и Kottarashky & The Rain Dogs в компанията на Nufry от Panican Whyasker. Вземете си билети отрано, ограничени са и се продават бързо. Повече за Каваци Бийч Фестивал.

*

В Р Ъ Х  П Е Р Е Л И К ,  Р О Д О П И Т Е

Перелик Еко Джаз Фест

30 юли, връх Перелик, Родопите

На връх Перелик, Родопи, СмолянБългария на 30 юли 2016 г. ще се състои Перелик Еко Джаз Фестивал - "The Sound of Silence". Фестивалът се провежда на 2191 м височина. Сцената е огряна само от свещи и огньове, музиката се лее под звездите на Родопите. Вход свободен. Следете актуална информация за Перелик Еко Джаз Фест.

*

С Л Ъ Н Ч Е В  Б Р Я Г

Solar Summer Festival

30 юли - 20 август, Cacao Beach, Слънчев бряг

Вече 13 години Solar Summer е основен генератор на енергия и летни музикални вълнения на електронната сцена у нас. Фестивалът ще бъде открит на 30 юли с Мark Knight и ще приключи на 20 август с Victor Calderone. Oсвен тях организаторите от Yalta Club ще посрещнат на Cacao Beach Club - Fedde Le Grand, Dubfire, Sharam, Danny Tenaglia, Joseph Capriari, както и една от най-популярните техно двойки в света Аdam Beyer и Ida Engberg. Тази година програмата на Solar Summer ще покаже и нежната, женска страна на електронната музика в лицето на Samanta, Anna и разбира се Ida Engberg. Вижте пълната програма на Solar Summer 2016.

*

Вижте още събития в България и по света!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин