Интересни събития този уикенд (2-4 октомври) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (2-4 октомври)
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (2-4 октомври)

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате (вижте и любимите ни събития за деца). Ако не откриете своето събитие, разгледайте категорията ни Уикенд с хиляди идеи за пътуване из всички кътчета на България. Или се включете в предизвикателството 50 места, които да обиколите в България през 2015 г.

Карикатурен десант в Дома на хумора и сатирата

1 октомври - 31 декември, Габрово

По традиция и тази есен Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще предложи интересна среща с хумористичното изкуство. „Карикатурен десант“ е събитието, с което Веселата къща ще открие сезона. Военният термин не е избран случайно – залите на Музея ще бъдат окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове, пристигащи от близки и далечни страни. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори на Дома на хумора да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 6 мащабни изложби с над 500 карикатури от 62 автори от десетки държави вече завладяват голяма част от музейната територия. Повече за събитието. 

*

Северно сияние - филмов фестивал

2-11 октомври, Пловдив

Любителите на скандинавско кино и тази година ще могат да гледат най-добрите представители на киното на Скандинавия и Прибалтика в Пловдив. От 2 до 11 октомври Lucky Дом на киното ще бъде домакин на 10 от най-атрактивните заглавия в програмата на “Северно сияние”. Вижте програмата на Северно сияние - Пловдив.

*

Концерт на Мастило 

3 октомври, София

С настъпването на есента дойде и време за откриване на новия сезон в Sofia Live Club. Сред големите имена, които ще се изявят на сцената на клуба, са Мастило, които можете да слушате на 03.10.. Подгответе се още за Hindi Zahra Live (16.10.), Любо Киров (17.10.),  „30 години група Атлас“ (22.10.), Остава Live - Promo New Album (23.10.), Михаела Филев (24.10.), Рут Колева (30.10.), Jamie Woon Live (31.10). Вижте пълната програма на София Лайв Клуб за октомври.

*

Градински Арт Базар в La Casa Latina

4-5 октомври, София

Два дни в градината на La Casa Latina ул. Гладстон 40 (на ъгъла на Гладстон и Витошка) 11:00 до 19:30 ч. ще можете да се заредите със свежото и цветно настроение на света на ръчно изработените произведения. А домакините са приготвили вкусно хапване и освежаващи коктейли. Повече за събитието.

*

По билото на планината - литературен конкурс

до 30 ноември, цяла България

Вдъхновява ли ви планината? Включете се в литературния конкурс на хижа "Козя стена" - "По билото на планината".  Можете да участвате с 1 произведение. Текстът може да е публикуван, но да не е награждаван в други конкурси. Право за участие имат всички възрастови групи, вдъхновени от планината. Пълните условия на конкурса са тук.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до края на октомври, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

***

В ЧУЖБИНА

Октоберфест

19 септември - 4 октомври, Мюнхен

Изпийте своя дял от милионите литри бира, които се консумират ежегодно по време на най-прочутия бирен фестивал в света - мюнхенския Октоберфест. Повече за Октоберфест.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин