Интересни събития този уикенд (30 януари - 1 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (30 януари - 1 февруари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (30 януари - 1 февруари)
Снимка: Булфото

Какво се случва този уикенд, заради което си струва да попътувате? Ослушвайте се за винени дегустации и тържествено зарязване на лозята на Трифон Зарезан, вижте какво се очаква на клубната сцена и къде ще дрънчат чановете на стотици кукери. Не пропускайте и детските събития, които харесваме. Имате нужда от още идеи? Потърсете вдъхновение за пътуване в секция Уикенд.

 

Sofia MENAR Film Festival

До 1 февруари, София

Този уикенд е последният ви шанс да гледате филм от програмата на Sofia MENAR. Седмото издание на фестивала Sofia MENAR ще представи над 50 премиерни заглавия от Близкия изток и Северна Африка. Специален фокус ще бъде поставен върху независимото иранско кино, като в програмата са включени 6 от най-награждаваните заглавия за последните две години, ще има и литературни четения, дискусии. Подробности и програма на Sofia MENAR Film Festival.

*

Балет Тодес с новата си програма Танцуваме любов

1 февруари в София, 2 февруари във Велико Търново

Вижте различните етапи на любовта чрез невероятните танци на руския балет Тодес. Два спектакъла в България на 1 и 2 февруари. Повече за спектаклите на балет Тодес в България.

*

Сурва - фестивал на кукерите в Перник

30 януари - 1 февруари, Перник

За поредна година в Перник ще се проведе най-големият фестивал на маскарадните игри на Балканите - Сурва. Не забравяйте и че по време на фестивала винаги с вход свободен са Подземният минен музей (можете да се разходите с каска на глава из галериите на някогашна мина и да видите какъв е бил животът на миньорите от миналото до наши дни), художествените галерии и Регионалният исторически музей – Перник. Прочетете подробности и програма на Сурва 2015.

*

Bourbon Street и Tube Hedzzz в клуб Библиотеката 

31 януари, Клуб Библиотеката, Пловдив 

Тази събота в Пловдив ще се леят рокендрол и блус. Сцената на клуб Библиотеката ще бъде завзета от Bourbon Street и Tube Hedzzz - два банди, които са обединени от любовта към суровата енергия на класическия блус и рокендрол. Повече информация за събитието в Библиотеката.

Петльовден във винарска изба Вила Юстина

31 януари, село Устина

Винарска изба „Вила Юстина” Ви кани на първото за 2015 г. винено събитие, на което ще бъде почетен българският празник “Петльовден”. Събитието включва посещение на фермата и рибарника на “Вила Юстина”, а новодошлите ще могат да се разходят “По пътя на виното” във винарската изба. Научете повече за Петльовден във винарска изба Вила Юстина

*

Месец на виното в Peika.bg

20 януари - 20 февруари, цяла България

В Peika.bg посвещаваме цял месец на напитката на боговете. Ще ви разкажем за българските сортове грозде, за интересни винарни, които можете да посетите в България, както и за винени дестинации, които ще ви вдъхновят да попътувате по света. Следете всичко ново от Месец на виното

*

Винария 2015

1 февруари, Тутракан

В Тутракан ще отбележат Трифон Зарезан с конкурс за най-добро домашно вино. Вижте подробности и условия за участие в конкурса на Винария 2015.

*

Трифон Зарезан – празник на виното с народни борби

1 февруари, Асеновград

Освен, че се почитат лозарите и винарите в района на Асеновград, в този ден се провеждат и пехливански борби – стар обичай, който си заслужава да видите. Обикновено се провежда на 1 февруари (очаква се потвърждение за 2015 г.). Началото на празника на виното в Асеновград ще бъде поставено с научен форум Вино и културен туризъм на 30 и 31 януари.

*

Ребро Адамово: клюки, илюзии, изкушения - изложба в Дома на хумора и сатирата

до 31 март, Габрово

Веселата къща е подготвила изложбата „Ребро Адамово: клюки, илюзии, изкушения“, посветена на нежния пол. Тя разкрива Eвиното отношение към живота, съкровените женски тайни и радости: всекидневни занимания и малки забежки от сивотата на деня, спомени за миналото и мечти за бъдещето, фантазии и илюзии, любовни и майчини терзания, флиртове и ред други изкушения. Колекцията включва 90 творби живопис и скулптура на 62 автори – 41 българи и 21 чужденци от 11 държави. Научете повече за изложбата Ребро Адамово.

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин