Интересни събития този уикенд (31 юли - 2 август) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (31 юли - 2 август)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (31 юли - 2 август)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате (вижте и любимите ни събития за деца)

Кинодвор - лятно кино в двора

31 юли - 2 август, Културен център G8, София

Не е нужно лятното кино да е мащабна проява и прожекциите в двора на Културен център G8 го доказват. Там можете да гледате интересни заглавия в уютна атмосфера и камерен състав. Билет + Aperol Spritz ще струват 10 лв. Следете програмата на културния център тук.

*

Пътуващо лятно кино на БНТ1

31 юли, Троян

Лятното кино на БНТ отново тръгва на път в десетки градове в България. Прожекциите започват от 21 часа, а входът е свободен. Този петък в Троян ще могат да гледат "Джулай".  Разберете цялата програма на Пътуващо лятно кино на БНТ1.

*

Лятно Кино в Квартала 

31 юли - 2 август, Варна

Летният кинофест „Лятно Кино в Квартала“ ще даде възможност на варненци да гледат безплатно 30 прожекции на 15 места в града. Вижте цялата програма на събитието.

*

Бургаски фестивал на виното

30 юли - 2 август, Бургас

Лятото отново събира всички, за които виното е удоволствие и съдба в Бургас от 30 юли до 2 август за Второто издание на винения фестивал. Совиньон блан ще бъде в светлината прожекторите тази година. Дегустации и майсторски класове ще отворят вратите си както за непосветените, така и за специалистите. Вижте програмата на Бургаски фестивал на виното.

*

Боровинков поход във Врачански Балкан

1-2 август, Врачански Балкан

За шеста поредна година Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" и Природозащитен център „Натура” организират еднодневни излети на територията на парка. Този уикенд можете да се включите в двудневен Боровинков поход с изкачване на най-високия връх във Врачански Балкан - Бегличка могила, посещение на „Локвите”, Врачанската екопътека и водопад ”Боров камък”. Вижте графика на разходките за целия месец.

*

Гайдарско надсвирване в Гела

1-2 август, поляните над село Гела

Всяка година край село Гела се провежда гайдарски събор с участници от цяла България и чужбина. Прочетете повече за събора в Гела.

*

Откриване на Плажа на Марица в Пловдив

2 август Пловдив

От 18:00 ч. между Пешеходния мост и моста на Панаира (бул. Марица 104), ще бъде официалното откриване на „Плажът на Марица“.  Гостите на реката ще могат да се възползват от бар, плаж с три басейна, а от септември и отворена сцена, на която ще се провеждат различни музикални събития, работилници, лекции, дебати, филмови прожекции и мн. др. За музикалното оформление на тържественото откриване, с фънки бийтове, ще се грижи DJ Gudel. Повече за проекта Плажът на Марица.

*

Solar Summer Festival

25 юли - 22 август, Cacao Beach, Слънчев бряг

През 2015 г. Solar Summer ще се проведе в 7 поредни уикенда на новоизградения Cacao Beach Club в Слънчев бряг, като главните герои ще са Fatboy Slim, Dubfire, Fedde Le Grand, Victor Calderone и други. Този уикенд ще можете да чуете Dubfire, Marco Carola и още... Вижте пълната програма на Solar Summer 2015.

*

Каменбряжки магарии

1 август, Камен бряг

В програмата на фестивала „Каменбряжки магарии" са предвидени магарешки кушии, конкурсът за най-красиво и интелигентно магаре, конкурс за детска рисунка. Присъстващите ще наблюдават за втори път футболното дерби между магарета. Магариадата ще започне от 16 часа на 1 август пред кметството в село Камен бряг. Подробности за Каменбряжки магарии.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

***

Открийте още стотици идеи за интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин