Интересни събития този уикенд (3-5 ноември) - събития - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (3-5 ноември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (3-5 ноември)

Първият уикенд на ноември наближава!

По този повод сме събрали някои от най-интересните събития за петък, събота и неделя.

За повече информация последвайте линковете. Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия. 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

София Индипендънт Филм Фестивал

3- 5 ноември

Тази година, осмото издание на фестивала София Индипендънт  е с изявен конкурсен характер, за разлика от предишните седем издания. В София се очаква да пристигнат едни от най-радикалните и независими автори на филми  от различни точки на света. В програмата очаквайте още скрити кино бижута и смайващи екранни провокации. Повече информация тук.

*

Изложба "ЗА СЕБЕ СИ Кирилъ Шиваровъ"

1 - 30 ноември

На 01 ноември – Ден на народните будители от 17:30 часа се открива документалната изложба „ЗА СЕБЕ СИ Кирилъ Шиваровъ“ в изложбена зала „Архиви“ на ул. „Московска“ 5 в София. Премиерата на изложбата беше през юли във Варна. Нейни създатели, автори и куратори са АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева – изследователи на образа и вътрешните преживявания в пространствени среди. Показва се в партньорство с Държавна агенция „Архиви“ под патронажа на Министерство на културата по случай 130 години от рождението на големия български скулптор Кирил Шиваров (15.07.1887–26.03.1938), родом от Варна. Повече информация тук.

*

Софийски фестивал за камерна музика "Аджитато"

1 - 29 ноември

За всички любители на камерната музика месец ноември ще прелива от концерти и интересни събития. Цялата програма на фестивала можете да видите тук.

Happy BASSday / Oratnitza & Merudia

4  ноември

Време е да вдигнем един много шумен рожден ден, защото групите "Оратница" и "Мерудия" навършват заедно пълнолетие (10+8) и ще го отпразнуват с общ концерт! Свързващото звено на този тандем е басът, затова афтърпартито ще бъде в ръцете на High Roll (HMSU / Formation Records). Рожден ден без шоу няма. За него ще се погрижат младите циркови артисти от Цирк де ла Люлин / Cirque de la LyuLin. Те ще ви смаят с иновативни и класически умения в сферата на цирковото изкуство. Черешката на тортата ще постави един изцяло нов проект. Фънк и гайда ще се слеят в "The Groovin' Pipers"! Още информация тук

*

Нощ на театрите

4 -5 ноември

Програмно съдържание с над 200 представления и пърформанси, форматни събития, изложби, “отворени врати” и театрални пътешествия зад кулисите, NT Live, театрална дискусия и прожекции в СофияПловдивВарнаБургасСтара ЗагораРусеХасковоБлагоевградВелико ТърновоСливенСмолянСимитли и Димитровград и ще предложи петото издание на Нощ на театрите. Тази година  инициативата ще е двойна на 4 и 5 ноември и така ще отбележи своята пета година в България. Над 1500 творци от различни театрални стилове стават част от платформата и ще представят своите продукции в над 80 локации (театрални зали,  галерии,  кина, клубове) в 13 града. Допълнителна информация тук. 

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Есенен салон на изкуствата

3 -4 ноември

И тази година Есенен салон на изкуствата обединява над 20 фестивала, стотици събития и продължава до 4 ноември 2017г. Организиран от община Пловдив и партньори, той е най-големият културен формат в града. Тринадесетото му издание ще бъде открито с разтърсващия концерт „50 години ЩУРЦИТЕ“ на 3 септември на Античния театър. Всички събития вижте тук.

*

Изложба "Път на младите"

до 28 ноември

Изложбата може да видите в културен център "Бялата къща". За близо година той беше дом за творчеството на над 30 млади автори. Талантливи фотографи и художници, с различен темперамент, търсения, прозрения, с различна стилистика, но обединени от една "тема" - младостта. В експозицията присъстват творби на: Галина Христова, Гергана Балабанова и Ренета Павлова. Поли Велкова провокира публиката с колаж, а Иван Иванов категорично се заявява с метални пластики. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Изложба "Плаващите кейове през обектива на..."

до 12 ноември

Изложбата е посветена на житейския и творчески път на най-известния габровец – Христо Явашев. Като част от съпътстващата програма, през месец август бе обявена отворена публична покана за представяне на любителски и професионални снимки, запечатали последния проект на Кристо и Жан-Клод „Плаващите кейове“. Фотосите ще бъдат разположени на крайречната алея „Аврам Гачев“. Още информация тук.

*

Карикатурен десант 2017

5 октомври - 1 март

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин