Интересни събития този уикенд (3-5 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (3-5 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (3-5 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате:

Дикси Джаз Фест 

2-4 юли, Велико Търново

Ярки джаз проекти от Балканите ще събере на една сцена Осмото издание на „Дикси Джаз Фест“ – Велико Търново. Международният музикален фестивал, който е една от емблемите на старата столица, ще зарадва почитателите на музиката от 2 до 4 юли 2015 г. с девет концерта в рамките на трите фестивални вечер на най-красивата сцена с автентичен декор у нас – под паметника Асеневци във Велико Търново. Подробности и програма на Дикси Джаз Фест.

*

WakeЪп! фестивал – България

3-5 юли, над с. Куклен

За пета поредна година фестивалът ще изпълни вълшебната гора и поляните над град Куклен край Пловдив. В продължение на три дни и нощи ще се случи необикновеният фестивал, обединяващ култура, музика и български традиции. Елементите на тазгодишното издание ще бъдат допълнени от български практики, обогатяващи лекции, работилници и семинари, както и традиционно богата музикална програма. Научете още за WakeЪп! - България 2015 .

*

A to JazZ Festival

3-5 юли, София

Петото издание на най-джазовия фестивал в столицата A to JazZ Festival ще се проведе от 3 до 5 юли в Южния парк. На сцената ще излязат едни от най-популярните фигури от съвременната джаз сцена - Roy Hargrove Quintet, Kenny Garrett Quintet и Jose James. Безмерният магнетизъм на артистите ще бъде споделен в три поредни вечери с българската публика под свежестта и простора на открито небе. Вход свободен. Повече за A to JazZ Festival.

*

Лудогорие - рекорд на Гинес - национален фолклорен събор

3-5 юли, край Разград

В три дни ще бъде пресъздадено най-голямото събитие в историята на България, под мотото „Сите българи заедно” и "От българско по-българско" и ще бъде направен опит за поставяне на нов световен рекорд на Гинес. Ще бъде пресъздадена тракийска сватба от 19-и век, като младоженците ще бъдат истински. За тази цел ще бъдат опънати 8 дълги софри с дължина от 100 до 120 метра всеки един от тях. Ще бъде дадена поръчка за 4000 глинени купи, 4000 дървени лъжици, 600 погачи, 600 кг сирене, 2,5 тона курбан от 25 агнета, приготвен в най-големият Български "Юнашки тиган"и Най-голямата Българска "Юнашка тава", и 2 тона вино. Научете повече за националния фолклорен фестивал Лудогорие.

*

Фестивал на билките

4 юли, село Младен

За втори път в севлиевското село Младен ще се проведе фестивал на билките. Научете за лечебните им свойства, как да ги използвате в кулинарията, за украса на дома или за лечение. Цял ден ателиета, лекции и музика. Повече за фестивал на билите в село Младен.

*

Народна астрономия и метеорология - интерактивна изложба

юни-юли, Етъра

Тази интерактивна изложба в Етъра ще ви покаже светогледа на предците ни като усетите мъглата като Змей, бълващ дим от ноздрите си; да видите как на Гергьовден всяка капка става на жълтица; да срещнете Голямата мечка и да научите много интересни методи за познаване на времето по природни явления, растения и животни; да се научите как се правят гадания и магии; да преоткриете съзвездията по интерактивен макет на северната небесна полусфера; да се забавлявате с гатанки, приказки, и още много други. Повече за изложбата Наордна астрономия и метеорология.

*

В ЧУЖБИНА

Джаз фестивал в Монтрьо

4-19 юли, Монтрьо

Джаз фестивалът в Монтрьо се провежда на брега на Женевското езеро и е един от най-големите музикални фестивали в Швейцария. Прочетете подробности за Джаз фестивала в Монтрьо

***

Открийте още стотици идеи за интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин