Интересни събития този уикенд (8-10 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (8-10 февруари)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (8-10 февруари)

Какво интересно ни чака през уикенда?

Вижте събитията, които ще се случат из страната. Подредили сме ги по градове и дати, за да ги откриете по-лесно!

Ако не откривате своето събитие, разгледайте стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Софийски Квартален Tour de Зарезан 2019

9 февруари

На 09.02 /събота/ от 12 до 19:00 часа можете да обиколите 5 обекта в София, в които  да опитате качествени български вина. Там ще имате възможност да се срещнете с представители на 19 изби-членове на Асоциацията на Независимите Лозаро- винари. Всички те ще имат свои представители на място, които ще разкажат повече за избите и работата си и ще представят по 2 вина. Събитието е с вход свободен. Всички локации вижте тук.

*

ИЗМЕРЕНИЕ - изложба картини на Антон-Константин Анастасов

до 16 февруари

Изложбата „ИЗМЕРЕНИЕ“ на Антон-Константин Анастасов представя картини, вдъхновени от сънищата и илюзиите, които са част от тайно измерение на ума. В неговите творби са изобразени странни мистични същества. Те са символи на хаоса и абсурда в света, в чието ИЗМЕРЕНИЕ се намира човешката душа, разкъсвана от тайни неясни видения. Още информация тук.

*

Изложба “Изгубените светове” в Музейко

до 21 април

С изложбата “Изгубените светове” Музейко ще ни спусне в дълбините на Черно море както никога досега и ще предложи ново преживяване на своите посетители - виртуална разходка в потънал кораб! Изложбата документира една от най-големите морски археологически експедиции, провеждани някога в света - Black Sea MAP. Експедицията разкрива тайните на морското дъно, спускайки се в дълбините на Черно море. Благодарение на нейните открития, посетителите на Музейко ще се потопят в едни от най-загадъчните му тайни и хилядолетна история, заснети и описани по време на едноименната експедиция. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Изложба Ново село - туристическа дестинация

до 10 март

Галерия L’union de Paris – Пловдив, представя  Димитър Шопов с "Ново село – туристическа дестинация / Novo selo – turist destination". Самостоятелната изложба на Димитър Шопов включва картинни обекти, скулптури и видео. Можете да я разгледате в периода 10.01.19 – 10.03. 2019г. „НОВО село“ (на английски: NOVO selo) е легендарна, филмова праисторическа сага на българския режисьор Димитър Шопов, създадена през началото на ХХI век и разработена от неговата компания приятели. Допълнителна информация вижте тук.

*

Музейко в Пловдив с изложба "Еврика"

до 31 декември

През 2019 година Музейко ще посети Европейската столица на културата - Пловдив и ще се настани задълго с любопитни научни открития.“Еврика“ ще покаже на всички малки изследователи вълнуващия път към големите открития на 19 и 20 в. Чрез интерактивни инсталации малките любознайковци ще имат възможност да експериментират и най-важното – да научат, че може да грешат, докато превръщат добрите идеи в работещ механизъм.Още на 13 януари Детският научен център ще провокира малки и големи откриватели с експозицията, която е част от откриващата програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Тя ще срещне гостите на града с най-интересните открития на 19 и 20 в. в Регионален исторически музей в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев“ 14 (Сахат тепе). Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Изложба ВНИМАНИЕ! в Музея на хумора и сатирата

до 30 април

От 24 ноември 2018 г. до 30 април 2019 г. Музеят на хумора и сатирата представя творби на 27 визуални артисти от Габрово и региона в изложбата ВНИМАНИЕ!. Откриването ще се състои на 23 ноември от 18:00 часа в зала 3 на Музея. Изложбата ВНИМАНИЕ! е провокативна и цели да привлече погледа на публиката към едни познати, малко познати или съвсем непознати артисти, родени и отрасли в габровския регион. Всички те са избрали път към реализация и утвърждаване  във виртуалните и реални пространства на визуалните изкуства. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ТЪРГОВИЩЕ

Изложба „Чудният свят на тракийката”

до 7 март

На 15 ноември 2018 г. Регионален исторически музей – Търговище представя изложбата „Чудният свят на тракийката”, дело на Регионален етнографски музей – Пловдив. Изложбата ни разкрива по интересен начин жената и нейния сложен свят. Подбрани са важни етапи от живота на тракийката – раждане, лазаруване, годеж, сватба, майчинство и свързаните с тях специфични обреди и обичаи. Пред посетителя се разкрива чудният свят на тракийката, нейните блянове и копнежи от люлката, та до дълбоки старини. Жената е тази, която следва и предава традицията. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В МЕЛНИК

Фестивал на мелнишкото вино "Златен грозд"

9 - 10 февруари

Винопроизводителите от Мелнишкия регион ще представят най-доброто от своята продукция. А богатата фолклорна програма, поднесена от местни и гостуващи самодейни състави, ще превърне виненото изложение в истински празник за сетивата. Специални гости на осмото издание на „Златен грозд“ ще бъдат Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“, и талантливите Светла Дукатева и Цветелина Веселинова, които завладяха сърцата на жури и публика на фестивала „Пирин Фолк“ през 2017 и 2018 г. На 9 и 10 февруари организаторите от Община Сандански и Сдружение „За Мелник“ отправят покана към производителите на домашно вино да се включат в традиционния конкурс, който се провежда в две категории – „Мелнишка лоза“ и „Букет“. Повече информация за фестивала тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин