Интересни събития този уикенд (8-10 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (8-10 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (8-10 юли)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и дати.

За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия

С О Ф И Я

Пътуващо лятно кино с БНТ1

София - 8 юли, Лятната естрада в Борисовата градина

Пътуващото лятно кино на БНТ1 тръгва отново на път из летните кина по страната и с Пътуваща детска библиотека. Прожекциите започват в 21 часа. Вход свободен. Вижте пълната програма на Пътуващо лятно кино на БНТ1.

*

Б У Р Г А С

Фестивал на пясъчните фигури

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. Очаквайте актуална информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

Кога и къде: лято 2016 (началото на юли - края на септември), Бургас

*

Н Е С Е Б Ъ Р

Европейски шампионат по фолклор Евро фолк

30 юни - 10 юли, Несебър, Поморие, Слънчев бряг и Свети Влас

Гайда и народна музика можете да чуете и по морето. Певци, музиканти и танцьори от БългарияРусия, Армения, Турция, Грузия и Шри Ланка са подали заявка за участие в Европейския шампионат по фолклор „Евро фолк 2016“. Състезанието ще премине като поредица от конкурсни вечери на сцени в няколко градчета по Южното Черноморие - Несебър, к.к. Слънчев бряг, Св. Влас и Поморие. На 1 юли е откриването в Несебър, а на 2 юли ще има състезание в Свети Влас. Повече за Евро фолк.

*

С О З О П О Л

Музите - международен младежки фестивал на изкуствата

5-15 юли

Античният град отново ще бъде арт център от  5 до 15 юли 2016 г. Около 2000 участници ще се надпреварват в пет  категории изкуство. Конкурсната програма включва големи публични музикални и танцови концерти в Амфитеатъра, изложби и театри, атрактивните дефилета из старинния град, анимации и забавления. Повече за фестивал Музите.

*

К У К Л Е Н

WakeЪп! фестивал – България

7-10 юли, край град Куклен, на 15 км от Пловдив

За шеста поредна година фестивалът ще изпълни вълшебната гора и поляните над град Куклен край Пловдив. Основната идея на този фест/събор/сбор е да събере за няколко дни в планините хиляди преследвачи на мечтите, които да заживеят заедно сред природата и под звездите. Елементите на тазгодишното издание ще бъдат допълнени от ателиета, свързани с културното наследство, обогатяващи лекции, работилници за деца, както и традиционно богата музикална програма. Научете още за WakeЪп! - България 2016 .

*

С Е В Л И Е В О

Bedouin Forest Carnival

8-10 юли

Нещо ново се задава на българската фестивална сцена. Bedouin Forest Carnival ще се проведе в живописния район на град Севлиево под сянката на Стара планина. Разположен на 5000 м2, фестивалът ще включва страхотна музика, зони за отдих и приключения. Ще има осигурена и къмпинг зона с включени всички удобства (душове, тоалетни, електрически гнезда), в която всички ще могат да се разположат със собствени палатки или да резервират от вече oсигурените. Музиката включва някои от най-големите ъндърграунд DJ-и от цял свят, както и най-доброто, което българската сцена има да предложи. С над 30 изпълнители сред които: Matt Sassari (FR), Skober (UA), Steve Mulder (NL), The YellowHeads (ESP), Medhat & Dekkstrum (UK), Ankytrixx (IND), Necroboy (IT), както и българските легенди Balthazar & JackRock, DJ Versus и още много! Подробности за Bedouin Forest Carnival.

*

С .  К О Н Я В О, (Кюстендилско)

Пътуващо лятно кино с БНТ1

10 юли

Пътуващото лятно кино на БНТ1 тръгва отново на път из летните кина по страната и с Пътуваща детска библиотека. Прожекциите започват в 21 часа. Вход свободен. Вижте пълната програма на Пътуващо лятно кино на БНТ1.

*

В Е Л И К О  Т Ъ Р Н О В О

Дикси Джаз Фест - международен фестивал

7-9 юли

Интересни международни колаборации, дикси и реге проекти ще предложи на публиката си деветото издание на Дикси Джаз Фест – Велико Търново. Класата в световния джаз идва на сцената на фестивала в Летния театър с проект, обединен около известния саксофонист Олег Киреев (Русия) и контрабасиста Бранко Маркович (Сърбия). Всички прояви в афиша на #9 Дикси Джаз Фест са безплатни за публиката. Повече за фестивала.

*

В ЧУЖБИНА 

Европейски фестивал на балоните

6-10 юли, Барселона

Цветни балони с горещ въздух се издигат в небето на Барселона. Прочетете повече за Европейския фестивал на балоните.

*

Джаз фестивал в Монтрьо

1-16 юли, Монтрьо

Джаз фестивалът в Монтрьо се провежда на брега на Женевското езеро и е един от най-големите музикални фестивали в Швейцария. Прочетете подробности за Джаз фестивала в Монтрьо

*

Бягане с биковете в Памплона

6-14 юли, Памплона

По време на фиестата на Сан Фермин всяка сутрин десетки безразсъдни хора тичат пред биковете из тесните улички на Памплона. Прочетете повече за бягането с бикове в Памплона

*

Вижте още събития в България и по света!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин