Интересни събития този уикенд (9-11 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (9-11 декември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (9-11 декември)
Снимка: Photl

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

Коледни базари в България 

градове в цялата страна

Декември е месецът на усиленото търсене и избиране на коледни подаръци, за което си има чудесни местенца – коледните базари. Вижте къде и кога се организират коледни базари в някои по-големи български градове - София, Пловдив, Бургас, Варна, Хасково, Стара Загора, Балгоевград и др. (актуализира се постоянно)

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Северно сияние - фестивал за нордско кино

7-15 декември

8-то издание на фестивала "Северно сияние" ще стартира на 7-ми декември в Дома на киното с прожекция на филма "Завръщане у дома" на финландския режисьор Мика Каурисмаки. Сред премиерните заглавия тази година са "Ние сме най-добрите" на Лукас Мудисон, "Безшумно сърце" на Биле Аугуст, "Втори шанс" на Сузане Биер... Фестивалът ще предложи две екранизации по нобеловия лауреат Кнут Хамсун - "Глад" и "Телеграфистът", както и биографичния филм "Хамсун" на шведския класик Ян Троел. В рамките на събитието ще се проведе вечер на Астрид Линдгрен, по време на която ще бъде прожектиран премиерно филмът "Астрид". Повече за фестивала тук.

*

Gourmet Salon Sofia

8–9 декември, Гранд хотел София

Remy Martin Gourmet Salon Sofia 2016  - Гранд хотел София - пресечната точка на производители и търговци на висококачествени храни, напитки и аксесоари с почитателите на гурме културата и изискания вкус.
На 8 и 9 декември отделете време, вземете приятел или колега, разходете се по жълтите павета и се потопете в уютната обстановка на Гранд хотел София. Всеки ден от 11.30 до 19.30 ч. можете да си подарите празник на сетивата на Gourmet Salon Sofia 2016, като се насладите на изкушенията предоставени от участниците, и да направите подарък за вашите близки, закупувайки някой от продуктите на преференциални цени. Повече за Гурме салона.

*

Vienna Mozart Orchestra с грандиозен концерт

10 декември, НДК

Vienna Mozart Orchestra пристига у нас с диригент Винициус Ката, носител на Първа награда на Международния конкурс за диригенти „Син Дунав“ за 2011 година, както и на Трета награда на 7-мото издание на престижния Международен конкурс за диригенти  „Луиджи Манчинели“ 2016 година. В програмата на Vienna Mozart Orchestra са заложени, както класически практики на емблематични музикални академии от края на 18 век, така и добре известни арии, виртуозни солови изпълнения и неповторими дуети. Безусловно изборът на произведения създава усещане за автентичен концерт от епохата на Моцарт и потапя публиката в магическото време на барокова Виена. Повече за концерта.

*

ArTBoX Коледа

11 декември, 11:30 – 18:00 часа, бар Петък 

Заповядайте в ArTBoX Коледа, за да се срещнете с таланти, самите вие да участвате в работилници, да се потопите в „магията на пътуването“, уловена и представена от авторите на едноименната книга! Ще има усмивки, красота, сгряващи напитки, неустоими домашно приготвени предколедни изкушения и изненади! Събитието е без вход, но всеки желаещ може да подкрепи дейността на Сдружение "Петя Павлович" чрез дарение. 

*

Коледен базар на изкуствата

11 декември, 11:00 - 18:30 ч., парк хотел Москва

 

Ръчно-изработени коледни подаръци, бижута, аксесоари, книги, чанти, плетива, играчки, коледна украса, декорации за дома, шоколадови бонбони, сладки, книги, шапки и много други изненади. За децата ще има работилнички. Ще има и благотворителен щанд: Да помогнем на Бобчо. Подробности за коледния базар. 

*

Немски коледен базар

до 20 декември

Автентичен немски вурст, плодово греяно вино и множество красиви дървени играчки и сувенири. Не, не сте се телепортирали в Германия, всичко това се случва в София вече три години, Немски коледен базар ще има и през 2016 г., а откриването е на 18 ноември 2016 г. Повече за Немския коледен базар в София.

*

СЪБИТИЯ В БУРГАС

Моята Еко Коледа 

10-11 декември, от 10 до 19 ч. в зала № 4 на Експо център "Флора" 

Съчетаване на чистата, здравословна продукция на местни производители, с дегустации, демонстрации и уникални творби на талантливи автори. Помислили са и за малките и големи почитатели на творческите работилници.

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Немски коледен базар

26 ноември - 20 декември, пред Общината

За поредна година няколко дървени къщички ще създадат коледна атмосфера в център на Пловдив - греяно вино, сладкиши, подаръци, ателиета и музика. Следете за актуална информация за Немския коледен базар в Пловдив.

*

Винени рисунки - изложба

до 10 януари, културен център Бялата къща

Винени рисунки на Даниела Русева - художник, който живее и твори в Пловдив. Множество изложби в страната и чужбина. Редом с живописните й платна, от 2012-2013 г. Даниела излага в публичното пространство своите "винени рисунки". Тези малки творби върху хартиени винени филтри (шихти), завладяват с откровение, простота и лиричност. Една неподозирана функция на Виното. Едно блаженство, родено от и с виното. Един порив на един дъх. Едно послание за Любовта и Виното с Даниела. ул. „Пълдин” 12, Старинен Пловдив. Повече за изложбата. 

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Коледен базар 

площад Свобода - 2 декември - 7 януари 

23 коледни къщички, предлагащи коледни украшения, сувенири, топли шалове и ръкавици и разнообразни стоки, подходящи за подаръци. Предвидени са и три места за продажба на скара и пелин. По традиция една от къщичките е предоставена безвъзмездно на сдружение, извършващо благотворителна цел.

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Обущарят и джуджетата - куклен театър

11 декември, Държавен куклен театър Стара Загора

Приказка по Братя Грим. Бедният обущар подарява последния чифт обувки, които е изработил на едно замръзнало босоного хлапе. И в Коледната нощ се случва чудо… 

Добрината и голямото сърце на обущаря ще бъдат възнаградени.
По ценно е да направиш подарък, отколкото да получиш.
Чудеса се случват, само трябва да вярваш в тях.

Разгледайте представленията, включени в програмата на старозагорския куклен театър този месец.

*

СЪБИТИЯ В ПЕТРИЧ

Коледен рок концерт

9 декември, City Live Club 

Ще свирят петричките рок групи REFLEXION, BONUS, WASTED CREW, SEA AND SORROW и гостите от най-яката гърл банда D.VINE. Концертът ще бъде и с благотворителна цел - решаването на здравословен проблем на колега музикант! Повече информация тук.

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Коледен базар в търновския парк Марно поле

1-31 декември, парк Марно поле

25 къщички с ръчно изработени подаръци, коледна украса и играчки, сувенири, захарни изделия, кулинарни изкушения и горещо червено вино. Има и Коледна поща, където, джуджетата ще приемат детските писма за Дядо Коледа до 24 декември. Повече информация тук.

*

В  Ч У Ж Б И Н А

Фестивал на светлината в Амстердам

1 декември - 22 януари, Амстердам, Холандия

Амстердам се превръща в истинска зиман приказка по време на ежегодния фестивал на светлината. Десетки светлинни инсталации и скулптури можете да видите покрай каналите, река Амстел и в централните улички на града. Повече за Фестивал на светлината.

*** 

Вижте всички събития в България и по света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин