Интересни събития този уикенд (9-11 октомври) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (9-11 октомври)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (9-11 октомври)

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате (вижте и любимите ни събития за деца). Ако не откриете своето събитие, разгледайте категорията ни Уикенд с хиляди идеи за пътуване из всички кътчета на България. Или се включете в предизвикателството 50 места, които да обиколите в България през 2015 г.

Национален шампионат по бийтбокс

9 октомври, София

В петък от 18:00 ч. пред паметника на Съветската армия ще се проведе Големият финал на деветия Национален шампионат по бийтбокс The Official  Bulgarian Beatbox Battle 2015. Двамата български световни шампиони по бийтбокс Skiller и Pe4enkata ще зарадват публиката с най-доброто от бийтбокса  на живо. България е единствената страна в света, която до момента е излъчила двама световни  шампиони по бийтбокс, а на 9 октомври ще посрещне и трикратния и непобеден до момента шампион на Великобритания – Ball Zee. Повече за събитието тук. 

*

Музикален фестивал Жълтите павета

9-10 октомври, София

Фестивал „Жълтите павета” ще се проведе в рамките на два дни в Театър „Българска армия”. На второто издание на фестивала ще се изявят покорили световната сцена музиканти от испаноговорящите страни - Едмар Кастанеда, Братя Мартинес и Христо Йоцов проект, Рамон Вале трио със специалното участие на Елза Вале, Давид Дорантес и Теодосий Спасов проект. Повече за фестивал Жълтите павета.

*

Състояние на нацията - театрална постановка

9 октомври, София.

Една постановка на театър Реплика, режисьор Ованес Торосян с премиера на 9 октомври от 20:00 ч. в I Am Studio (ул. Раковска 149), София. “Състояние на нацията” - е проект, който представлява опит за документална дисекция на състоянието на съвременното общество. Базирайки се на текстове на Ървин Уелш, описващи живота на маргиналите в обществото, екипът изследва пътищата на деградация и разпад на човешката личност. Разпад, започнал със свръхжеланието да имаш всичко, да притежаваш всичко, да консумираш всичко. Повече за постановката.

*

Северно сияние - филмов фестивал

2-11 октомври, Пловдив

Любителите на скандинавско кино и тази година ще могат да гледат най-добрите представители на киното на Скандинавия и Прибалтика в Пловдив. От 2 до 11 октомври Lucky Дом на киното ще бъде домакин на 10 от най-атрактивните заглавия в програмата на “Северно сияние”. Вижте програмата на Северно сияние - Пловдив.

Дни на изкуствата и занаятите в Централни хали 

8-13 октомври, София 

Централни Хали ще придобият един още по-артистичен и цветен вид от 8 до 13 октомври, когато ще се проведат Дни на изкуствата и занаятите. Ще можете да видите и да се сдобиете с красиви ръчно-изработени предмети на изкуството - бижута и дрехи, аксесоари и плетива, неща за дома и др. Повече за събитието.

*

Грижа за ближния – променяме света към по-добро

1-31 октомври, София

От 9–19 ч. (от понеделник до петък), в Soho, ул. Искър 4, София, се организира набиране на дарения в помощ на бежанците, потърсили подслон в България. След успешното провеждане на предходно аналогично събитие през 2013 г., Soho отново иска да допринесе за един по-добър живот на нуждаещите се. Този път ще бъдат необходими дрехи, обувки, спално бельо, козметика и бебешки принадлежности. Подробности за инициативата.

*

Карикатурен десант в Дома на хумора и сатирата

1 октомври - 31 декември, Габрово

По традиция и тази есен Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще предложи интересна среща с хумористичното изкуство. „Карикатурен десант“ е събитието, с което Веселата къща ще открие сезона. Военният термин не е избран случайно – залите на Музея ще бъдат окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове, пристигащи от близки и далечни страни. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори на Дома на хумора да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 6 мащабни изложби с над 500 карикатури от 62 автори от десетки държави вече завладяват голяма част от музейната територия. Повече за събитието. 

*

BH Friday Live – Funky session

9 октомври, Русе

Насладете се на изпълненията на популярни парчета в разнообразни музикални стилове интерпретирани от музикантите - Александър Славчев - китара и вокал, Николета Генчева - вокал, Илиян Трифонов - пиано и вокал, Пресияна Маркова - саксофон, флейта и вокал и Валентин Икономов – барабани. В клутурен клуб ВН, Русе. Подробности за събитието тук.

*

По билото на планината - литературен конкурс

до 30 ноември, цяла България

Вдъхновява ли ви планината? Включете се в литературния конкурс на хижа "Козя стена" - "По билото на планината".  Можете да участвате с 1 произведение. Текстът може да е публикуван, но да не е награждаван в други конкурси. Право за участие имат всички възрастови групи, вдъхновени от планината. Пълните условия на конкурса са тук.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до края на октомври, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин