Интересни събития за Великден - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития за Великден
Автор: Peika.bg
Интересни събития за Великден

Идния уикенд ще посрещнем и празнуваме Великден! За това сме ви събрали най-интересните събития от 6 до 9 април включително.

 

Подредили сме ги по градове и дата за максимално улеснение!

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия, които да осъществите през идните почивни дни. Весел празник!

 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Танцова работилница Dance It!

6 - 7 април

Наложилата се вече изключително успешна интензивна танцова програма „Танцова работилница Dance It!” ще се проведе тази година от 2-ри до 7-ми април в София, в Dance Station в Национален дворец на културата, със заключителен спектакъл на 7-ми април от 19:00 ч. в Дом на културата "Искър" - бул."Кръстю Пастухов" № 23 (до метростанция "Искърско шосе"). В течение на една седмица участниците посещават класове в четири различни танцови стила. Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ, които са активно действащи професионалисти, на върха на преподавателската и творческата си кариера. Всяка година няколко от най-добрите участници получават стипендии за лятно обучение в едни от утвърдени танцови училища и компании в САЩ. Повече информация тук.

*

Изложба "Нови пространства"

2 - 21 април

Галерия „ЕТЮД“ представя изложбата „Нови пространства“, която е дебютна самостоятелна изява на художника Любомир Карадех. С нея авторът показва един опит за свой поглед върху изкуството. Едно ново търсене, провокирано от новото време и нелекия му професионален път. Картините на Любомир Карадех, които ще могат да бъдат видяни до 21 април 2018, представят един личен емоционален свят, пречупен през призмата на абстрактната живопис. Линиите и формите са предимно ъгловати и начупени – абстрактни, но в същото време асоциативно подсказващи скрити изображения, които се появяват и изчезват. Още информация тук.

 

*

Изложба "Паметта на софийската шевица"

до 30 юни

"Паметта на софийската шевица" е изложба, занимаваща се с традициите, иновациите и дизайнерските експерименти в областта на везбарското приложно изкуство. Посвещава се на 90-годишнината от основаването на Регионалния исторически музей – София. Временната експозиция представя традиционни софийски шевици, изработвани в селата около София. Впоследствие те се разпространяват като модели в целия регион. Става въпрос за шевици върху облекла (ризи) и аксесоари (чорапи, колани) или декоративни елементи за бита (покривки, тишлайфери, калъфки за възглавници). Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Програма за Великден

6 - 9 април

Празниците започват с концерт на Духов оркестър Пловдив по случай Цветница. Цялата програма на Община Пловдив за Великденските празници, от 1 до 9 април, можете да видите тук

*

Изложба "Път на младите"

4 - 30 април

Четирима млади артисти ни показват четири различни живописни "лица" в поредната изложба от проекта "Път на младите", която се открива на 4.04.2018 г. В двете зали на „Бялата къща“ Гергана Балабанова, Иван Кашлаков, Ренета Павлова и Цветомир Илиев представят новите си творби. Иван Кашлаков продължава серията "Архив" - III и IV, наслагва и ревизира отминали преживявания - по-често тъжни и носталгични. Новата тема за нощта и любопитството към нея е само потвърждение за живописния талант на автора. Още информация тук.

*

Изложба „От Виена и Константинопол. Етнография на града“

до 31 май

От 28 март в Етнографския музей в Пловдив ще бъде открита изложбата „От Виена и Константинопол. Етнография на града“. Тя е съвместен проект на Регионален етнографски музей – Пловдив и Регионален исторически музей – Русе. Изложбата представя европеизацията на всекидневието в българските градове и прехода към Модерността в края на ХІХ век. В това време Пловдив и Русе са главните икономически двигатели на младата българска държава, а ефектът от създаденото благосъстояние се отразява и върху начина на живот на техните жители. Повече информация тук

*

СЪБИТИЯ В ГАРБОВО

Интерактивна изложба Радикалните игри на Molleindustria

до 30 май

В зала 6 в Музея на хумора и сатирата в Габрово ще можете да поиграете на - Радикалните игри на Molleindustria. Откриването на интерактивната изложба за малки и големи е в 17:30 часа. Игрите са най-популярното изразно средство през 21 век. Милиарди хора по целия свят ги играят, запленени от техния хумор и увлекателност. Но противно на общоприетото схващане, най-популярни не са онези игри, които отнемат часове да бъдат овладяни и дни да бъдат превъртяни. Най-популярни са игрите, които могат да бъдат играни между другото, докато чакаме или имаме време за губене. Още информация тук.

*

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин