Интересни събития за деца през уикенда (30 ноември - 2 декември) - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития за деца през уикенда (30 ноември - 2 декември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития за деца през уикенда (30 ноември - 2 декември)

Най-празничният месец декември ще е пълен със събития и за най-малките!

Вижте къде да заведете децата си през идния уикенд. Концерти, интересни изложби, работилнички, базари и много празнично настроение ви очакват в дните от петък до неделя!

Ако все пак не откривате своето събитие, разгледайте стотиците ни идеи за уикенд пътешествия!

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Запалване на светлините на елхата в София

30 ноември

На 30 ноември 2018 година (петък) в парка пред Националния дворец на културата ще заблестят светлините на празничната елха на град София. От 17.30 ч. до 19.30 ч. на площада пред НДК (от страната на ул. „Фритьоф Нансен” и Билетния център) ще се проведе празнична програма. Столична община ще организира томбола за присъстващите на празничното събитие. Късметлията ще получи наградата си след запалването на светлините на елхата и празничните илюминации в 19.00 ч. Повече информация тук.

*

Ретро трамвай

30 ноември

Той ще се движи на 30-ти ноември от 16.00 ч. до 19.00 ч. двупосочно по маршрут пл. „Възраждане” - бул. „Христо Ботев” - „Петте кьошета”- НДК - пазар „Иван Вазов”. Пътуващите в трамвая малчугани ще могат да изработят с помощта на аниматори празнични играчки, които да украсят дома им или избрана елха в София. Още информация тук.

*

Концерт “Музика от анимета” на Фортисимо Фамилия

2 декември

На 2 декември в зала “България”, всички фенове на манга изкуството ще могат да чуят мелодиите от любимите си аниме филми. Концертът “Музика от анимета” е изключителен и за всички меломани като цяло. Специално за концерта е поканен световноизвестният диригент Шунго Морияма, който ще дирижира оркестъра на Софийска филхармония. Подбраната и оркестрирана музика ще бъде подсилена с мултимедия по време на шоуто. Началото на концерта е в 19:00 часа. Повече информация тук.

*

Цирк „Балкански“

до 2 декември

Академичен цирк „Балкански“ ще представи своите спектакли в периода 09.11.2018 г. – 02.12.2018 г. на цирковата площадка в парк „Възраждане” (Зона Б-5). Те са с начален час 16:30 и 19:30.  В рамките на представленията ще участват артисти от пет страни: България, Италия, Колумбия, Русия и Украйна. Големият атракцион „Гигантското колело на смъртта“, носител на два рекорда Гинес, ще бъде представен от Велизара и Николай Балкански − носители на престижните отличия „Сребърен клоун” и „Икар”. Екстремният номер „Глобусът на смъртта” отново ще се изпълнява от любимците на малки и големи − Хел Райдърс. Циркът дарява на УНИЦЕФ 1 лв. от всеки закупен билет за представленията в град София. Повече информация можете да откриете тук.

*

Великите изобретения гостуват в Музейко

до 31 декември

Изложбата “Изобретенията” ще гостува в Музейко през ноември и декември тази година. Тя ще ви преведе по безкрайно забавен начин през едни от най-важните научни изобретения в човешката цивилизация. Тя разказва процеса на откривателството чрез игрови интерактивни модули, превръщайки децата в истински изобретатели. Благодарение на изложбата, любознателните малчугани ще изпробват нови идеи, ще се усъвършенстват и няма да се изплашат, че ще сгрешат или ще се провалят. Защото провалът е част от пътя към успеха! Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Запалване на светлините на коледното дърво

30 ноември

Община Пловдив ви кани на традиционното церемониално запалване на светлините на коледното дърво пред сградата на общината, (пл.Стефан Стамболов № 1), което ще се състои на 30 ноември, петък, начало 17:30 часа. Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени от Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, който ще отправи и поздрав към  пловдивчани и гости на града. Още информация за празничната програма тук.

*

Работилничка за коледни картички

1 декември

На 1.12 като част от програмата на ОИ "Старинен Пловдив" се организира работилничка за коледни картички "Пътуваща картичка на надеждата". Културен център „Бялата къща“ ви кани на работилничка „Пътуваща картичка на надеждата“, 01.12.2017, 13:00 – 15:00 часа. Всеки от вас ще изработи своя картичка, в която ще вложи любовта и искрените си пожелания, за да я изпрати на приятел. Ще си нарисувате пощенска марка, ще извика коледния дух и доброто настроение с коледни песни и ще се забавлява. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Игра на кодове - уроци по програмиране и роботика за деца

3 - 31 декември

Проектът предлага уроци по програмиране, кодиране и роботика за дец. Начало на работилниците ще бъде поставено на 3 декември 2018 год. Всяка от лекциите ще бъде с времетраене 60 минути, като събитието е предназначено за деца от 8 до 16 години. Лекциите са планирани да се осъществят на място в училища от гр. Русе, които имат желание да се включат в проекта. Условие за записване е наличие на учебна стая с мултимедия. Уроците ще се проведат от преподавател по математика и информатика, между 8 часа и 10 часа до края на месец декември. Повече информация можете да откриете тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Коледен базар

30 ноември - 31 декември

С дефиле на духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“ и вокални изпълнения на възпитаниците на Студио „Румина“ в 18,00 ч. на 30 ноември 2018 г., петък, ще бъде официално открит Коледният базар във Велико Търново. През целия месец декември в 25-те къщички-павилиони, разположени на централната алея в парк „Марно поле“, ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси. Под внушителна естествена елха ще е разположена Коледната поща, където джуджета ще приемат до 22-ри декември детските писма за Дядо Коледа. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ТЪРГОВИЩЕ

Изложба „Чудният свят на тракийката”

до 7 март

На 15 ноември 2018 г. Регионален исторически музей – Търговище представя изложбата „Чудният свят на тракийката”, дело на Регионален етнографски музей – Пловдив. Изложбата ни разкрива по интересен начин жената и нейния сложен свят. Подбрани са важни етапи от живота на тракийката – раждане, лазаруване, годеж, сватба, майчинство и свързаните с тях специфични обреди и обичаи. Пред посетителя се разкрива чудният свят на тракийката, нейните блянове и копнежи от люлката, та до дълбоки старини. Жената е тази, която следва и предава традицията. Още информация тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин