Испания: Коста Бланка на гребена на вълната - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Испания: Коста Бланка на гребена на вълната
Автор: Ралица Василева
Испания: Коста Бланка на гребена на вълната
Снимка: Thinkstock/Guliver

Коста Бланка (или в превод Белият бряг) събира на едно място прекрасни бели плажове, удивителни паркове, стари градчета, шумни улици и изкусителна кухня. Тази част на Испания е известна с бурния си нощен живот (всъщност, цяла Испания май е известна с това), така че няма опасност да скучаете след залез. С три думи: перфектна плажна дестинация!


Плажове в Коста Бланка

В Коста Бланка плажовете, естествено, са с фин бял пясък от край до край. Космополитни или изолирани те ще стоплят не само тялото, но и сърцето ви. В Бенидорм са едни от най-добрите плажове – Леванте и Пониенте, а в Бениса са с чакъл и малки камъчета. Гуардамар дел Сегура ще ви изненада с естествените си пясъчни дюни по 11-километровия плаж, заобиколен от иглолистни гори. На юг, от Аликанте до Пилар де ла Орадада, също се простират дълги красиви плажове с много водни паркове и атракции.

Спорт и вода

Бъдете на гребена на вълната и се забавлявайте под слънчевите лъчи. Опитайте водни ски, уиндсърф, гребане, гмуркане или карайте ветроходна лодка и джет. Вълните тук са подходящи за всякакви водни спортове.

Разходка с корабче до остров Табарка

А ако не можете да плувате, наемете лодка от пристанището на Аликанте и се отдайте на морско пътешествие. Остров Табарка е на 22 км от бреговата линия на града. Тук ще видите разнообразие от птици, растения и морски животни. Табарка има хубави плажове и няколко закътани заливчета, а по крайморските алеи са се сгушили ресторанти, предлагащи вкусни морски специалитети.

Шопинг

По сергиите и магазинчетата по крайбрежните алеи на Коста Бланка ще намерите ръчно изработени дървени и керамични съдове, плетива и текстил в различни цветове. Не пропускайте и пазарите, които се организират веднъж седмично. Там можете да откриете абсолютно всичко: дрехи, обувки, чанти, плодове, зеленчуци, съдове, килими, бижута и какво ли не още. Магазини на световни марки ще намерите по централните булеварди на градовете.

Нощен живот

Той кипи с пълна сила в баровете и клубовете в центъра на Аликанте, в заведенията на главната улица „Кайе де Маркес де Кампо” (Calle de Marques de Campo) в Дения, както и в хилядите ресторанти и над 30 дискотеки в Бенидорм. Забавлявайте се, нощта е тук!

Вижте и най-интересните градове и забележителности в Коста Бланка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Nina Stanislavova , 05.07.2013 | 11:53
ще пробвам тези водни спортове, дано не се пребия
Denica Mileva , 05.07.2013 | 11:41
ако отида там ще се разходя с това корабче
Абонирайте се за нашия бюлетин