Истанбул: Гид за хапване, пийване и нощен живот - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Истанбул: Гид за хапване, пийване и нощен живот
Истанбул: Гид за хапване, пийване и нощен живот
Снимка: Guliver/Getty Images

За хубавите местенца за хапване, за местните специалитети, които не са за изпускане, както и за нощния живот в града на два континента - ето няколко съвета от един любител на Истанбул.

Хубаво е денят в Истанбул да започне с една обилна закуска и много турски чай. В Турция много се държи на закуската. Най-добре прескочете закуската, предлагана в хотелите. Тя е винаги една и съща, а градът може да ви предложи много повече. В Истанбул в почти всяко едно заведение – т.нар. локантасъ, кафене, ресторант или заведение за бързо хранене, сервират типичната и предпочитана от турците храна - менемен, яйца на очи със суджук или пастърма, различни видове бюреци, гевреци и др.

Турският суджук трябва да се опита на всяка цена. Той е много по-вкусен и по-различен на вкус от българския. Прави се само от говеждо месо.

Другото типично ястие за закуска е менемен – прилича на нашенския миш-маш, но е отново много по-вкусен. Менеменът също може по желание да бъде с пастърма или суджук.

Препоръчвам ресторантите от веригата Günaydin (Гюнайдън). Te са около 15 на брой в Истанбул и се намират в по-хубавите квартали. Цените са по-високи, но си заслужава да се отиде.

Друг съвет от първа ръка - заведенията за хранене на ул. Багдад в азиатската част на града. Улицата е осеяна с кафенета, ресторанти, барове, наргиле барове, нощни клубове. Това е предпочитано място за забавление на младите хора

Дори и да не успеете да намерите пътя към търсения ресторант от първия път, не се тревожете. Жителите на Истанбул никога не биха оставили лутащ се турист. Даже и да не знаят английски, хората са много любезни и насочват. Не се учудвайте, ако попитате местен човек и той тръгне с вас, за да ви показва пътя или дори да ви заведе до търсеното място.

Вечер не пропускайте да се разходите по ул. Истиклал. Особено в петък или събота вечер. На тази улица, както и на множеството странични улички, се намират най-различни нощни клубове. Заслужава си да се посети клуб с изпълнявана на живо музика.

Друго предпочитано място за забавления са нощните клубове в Нишанташъ. Нишанташъ е част от квартала Шишли в европейската част.

За любителите на по-изискани и модерни клубове – Рейна е подходящото място. Тази дискотека е предпочитаната от красивите, богатите и известните турци. А и не само. Внимание – цените на алкохола в нощните клубове са много високи. Бутилка не много висок клас уиски струва 500 лири.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин