Историята на Квебек е в мюръли - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Историята на Квебек е в мюръли
Автор: Peika.bg
Историята на Квебек е в мюръли

Какво по-хубаво има от това историята на града ти да бъде разказана чрез красиви рисунки по стените, така че да могат всички да ги виждат и да помнят? Уличните мюръли носят в себе си много красота, много изкуство и много история, а в през последните 15 години няколко такива се появиха из канадския град Квебек. Те бяха поръчани от властите по случай 400 години от основаването на града. Всичките рисунки по стените са направени между 1999-2008 г. и са свързани с историята на Квебек и неговото население.

Сред най-известните е първият мюръл - La Fresque des Québécois, който е завършен през 1999 година.

37237

Той се намира до Кралския дворец на стената на Суманде Хаус на улица Нотър Дам. Мюрълът е голям 420 квадратни метра и представя историята на града с някои ключови фигури като Самюел дьо Шамплен – френският изследовател и основател на Квебек.

37236

Самюел дьо Шамплен (в зелено)

В края на историческата долна част на града, на улица 102-а Пти-Шамплен е мюрълът La Fresque du Petit-Champlain. Мюрълът е завършен през 2001 г. и изобразява етапи от развитието на Кап-Блан, работничеки квартал край доковете на Квебек.

 37234

La Fresque du Petit-Champlain

На 420 квадратни метра е разположен мюрълът La Fresque de l'Hôtel-Dieu de Québec, който се намира на стената на Hôtel-Dieu de Québec, най-старата болница в северна Америка. Мюрълът е от 2003 година. 

37238

La Fresque de l'Hôtel-Dieu de Québec

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин