Исус ходи по вода. Британците играят крикет на вода! - Няма такава рубрика - Peika.bg

Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Исус ходи по вода. Британците играят крикет на вода!
Автор: Анти Туриста

Всяко лято пясъчна плитчина се издига от водата в близост до остров Уайт, Великобритания. Когато това стане два крикет отбора имат по-малко от час, за да изиграят традиционния си мач преди приливът да се втурне обратно и да потопи импровизираното игрище под вода.

Мачът, който се играе насред корабоплавателните пътища е ежегоден спортен сблъсък между отборите на Hamble Royal Southern Yacht Club и Island Sailing Club. Двата отбора пристигат на мястото на срещата с лодки и изчакват най-ниските приливи и отливи в годината да разкрият техния игрален терен - близо 200 квадратни метра мокър пясък насред огромна водна равнина.

Веднага след като плитчината се разкрие, играчите хукват от лодките си, за да се подготвят за най-бързата игра в света, без да забравят да направят импровизиран бар с напитки за феновете, които са пристигнали насред морето, за да ги гледат и подкрепят.

От 1950 г. до ден днешен традицията се случва всяка една година без изключение. Понякога пясъкът е повече, понякога се налага отборите да играят до глезените във вода, но това не прави впечатление на никого. Важна е играта, която протича в дух на приятелство и веселба. Точно за това всеки един от нас би се забавлявал дори и да не знае правилата на крикета.

Всяка година мачът се играе на различна дата и по различно време с оглед на атмосферните условия, приливите и отливите. За да вкусите от атмосферата на мокрия, пясъчно-солен крикет насред морето - вижте галерията от снимки.

Вижте и любителско видео:

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Юли
06
Бойни класически концерти / Battle Proms
Концерти Burghley House, Стамфорд, Великобритания
Добави в календара
Юли
07
Каулей Роуд Карнавал
Фестивали Cowley Road, Оксфорд, Великобритания
Добави в календара
Юли
10
-
Юли
14
CAMRA Летен бирен фестивал
Фестивали Assembly Rooms & Guildhall Theatre, Дерби, Великобритания
Добави в календара
Коментирай
Krasimira Jekova, 21.01.2013 | 15:50
добре са го измислили . изглежда забавно :)
Абонирайте се за нашия бюлетин