Исус ходи по вода. Британците играят крикет на вода! - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Исус ходи по вода. Британците играят крикет на вода!
Автор: Анти Туриста

Всяко лято пясъчна плитчина се издига от водата в близост до остров Уайт, Великобритания. Когато това стане два крикет отбора имат по-малко от час, за да изиграят традиционния си мач преди приливът да се втурне обратно и да потопи импровизираното игрище под вода.

Мачът, който се играе насред корабоплавателните пътища е ежегоден спортен сблъсък между отборите на Hamble Royal Southern Yacht Club и Island Sailing Club. Двата отбора пристигат на мястото на срещата с лодки и изчакват най-ниските приливи и отливи в годината да разкрият техния игрален терен - близо 200 квадратни метра мокър пясък насред огромна водна равнина.

Веднага след като плитчината се разкрие, играчите хукват от лодките си, за да се подготвят за най-бързата игра в света, без да забравят да направят импровизиран бар с напитки за феновете, които са пристигнали насред морето, за да ги гледат и подкрепят.

От 1950 г. до ден днешен традицията се случва всяка една година без изключение. Понякога пясъкът е повече, понякога се налага отборите да играят до глезените във вода, но това не прави впечатление на никого. Важна е играта, която протича в дух на приятелство и веселба. Точно за това всеки един от нас би се забавлявал дори и да не знае правилата на крикета.

Всяка година мачът се играе на различна дата и по различно време с оглед на атмосферните условия, приливите и отливите. За да вкусите от атмосферата на мокрия, пясъчно-солен крикет насред морето - вижте галерията от снимки.

Вижте и любителско видео:

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Krasimira Jekova, 21.01.2013 | 15:50
добре са го измислили . изглежда забавно :)
Абонирайте се за нашия бюлетин