Ивайло Христов за книгите, филмите и пътуването - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ивайло Христов за книгите, филмите и пътуването
Автор: Мария Ангелова

Освен актьор и автор на книга за подготовка на кино актьори („Актьорът в киното“, издателство „Изток-Запад“), Ивайло Христов е и запален пътешественик. Какво го вдъхновява и къде обича да се връща – четете в нашето интервю с Ивайло Христов.

- Коя е най-необикновена дестинация, на която сте били по кино работа?

- Несъмнено това е един малък град Моуаб, щата Юта, където снимахме част от филма „Стъпки в пясъка“. Това беше едно необикновено преживяване. Имахме възможност да снимаме в пустинята, в малки, изоставени селища. Невероятна красота.

- Харесва ви да пътувате повече на изток или на запад?

- Навсякъде - въобще не ме интересува посоката, важното е да се пътува.

- Кое е първото нещо, което правите, когато се озовете на ново място?

- Откакто я има тази гениална програма Google Earth, обикалям мястото чрез нея и след това като отида, ми е много приятно да откривам същите гледни точки, които вече познавам в Google.

- Следващата дестинация?

- За съжаление няма да е скоро. Но си мечтая за Малдивските острови, Карибските острови, да отида до Австралия да видя Големия бариерен риф. Ей такива неща ми се въртят из главата – пътешествие до голям воден басейн и гмуркане в него. Страшна красота е гмуркането.

- Кое е мястото, на което бихте се връщали отново и отново?

- Има толкова много места на тоя свят, на които не съм бил, а искам да посетя, че надали ще мога да ги изброя всичките. Но страната, която мога да посещавам отново и отново, е Италия. Дори с Теди Москов всеки път, като се видим, и "тръгваме" за Италия. Минаваме през Италия за около час и отново се връщаме. Дори вчера беше донесъл един пътеводител за Рим, така че пак го обходихме, докато пихме кафе.

- Интересна случка на път?

- Веднъж като пътувах с автобус от Бостън към Бъфало и Ниагара, се запознах с един човек. Той беше взел автобус от Бостън през Бъфало за Чикаго. Аз го попитах защо не се върне директно в Чикаго, а той ми каза: „Нямам какво да правя в Чикаго, затова обикалям с автобуса“. Това, което искам да кажа, е че най-интересното на пътуванията са срещите с такива хора.

- Откривате ли вдъхновение за пътуване в книгите и филмите?

- Разбира се. Още като бях ученик и покрай книгите, които бях изчел на американските писатели – Стайнбек, Колдуел, се засили изключително интересът ми към Америка. Още преди да я посетя, я бях обиколил благодарение на атласа и енциклопедията. Като чете човек книги, веднага му се иска да посети мястото, където се развива действието. Поне при мен е така – моментално искам да отида там.

- А така няма ли разминаване между очаквания и реалност?

- Има разлики, но само в детайлите. Като усещане винаги се покриват.

- Къде е пейката с най-хубавата пейка?

- Във Варвара.

*

Още интересни пътешествия на изток и на запад - открийте между страниците на заглавията на издателство "Изток-Запад".

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин