Избери палатка според това какъв пътешественик си - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Избери палатка според това какъв пътешественик си
Автор: Peika.bg
Избери палатка според това какъв пътешественик си

Палатката – хотелът на пътешественика.

Този втори дом трябва да бъде избиран много внимателно, за да ви служи вярно на път. В нея ще се приютявате през студените вечери в планината, ще се криете от досадните комари, ще си почивате след дълги преходи, ще посрещате красивия изгрев. Тя ще бъде с вас през цялото пътешествие, затова трябва да отговаря на нуждите ви.

Определете какъв тип пътешественик сте и вижте как да си изберете палатка- трепач!

Почитатели на къмпинга

Пускате си една или две седмици отпуск, за да отидете на къмпинг? Ако ще се със семейството или с компания е добре палатката да е тунелна, с отделни спални помещения. Щом ще се установявате в планината или край морето за по-дълго, можете да си позволите по-голяма палатка с повече екстри, поне за четири души. Изберете такава с просторно предверие. Можете да го използвате както за готвене, така и за почивка на сянка. Палатката трябва да е такава, че спокойно да стоите изправени в нея.

Заклети планинари

Както добре знаете, в планината всеки грам е важен, затова си изберете лека, куполна палатка, която лесно да носите в раницата си. Тя трябва да е двуслойна - долният слой е изработен от леки и дишащи материи, а горният е зaщитен и е от различни видове полиестерни материали. Палатката трябва да е с надеждна конструкция, която да устои на променливото време в планината. Водоустойчивост - 3000 и 4000 мм за горния слой и между 5000 и 8000 мм за дъното на палатката.

Любителите на фестивали

Фестивалите обикновено са между 2 и 5 дни. Така че заложете на палатка, която се разпъва и прибира бързо. Все пак едва ли искате да губите от времето си за забавления. Изберете си по-просторна почивка, в която ще можете да си починете, след изтощителните нощи. Ако посещавате фестивалите с компания, изберете двуместен или четириместен вариант.

Екстремни пътешественици

Обичате приключенията или по-скоро експедициите? Тогава трябва да изберете възможно най-издръжливата палатка. Тя трябва да е лека, но и да отговаря на капризите на времето. Трябва да е куполна, двуслойна, с добър защитен слой. Водният стълб (показателят за водоустойчивост) трябва да е 6000 мм за платнището и 10 000 мм за дъното на палатката.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин