Избери палатка според това какъв пътешественик си - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Избери палатка според това какъв пътешественик си
Автор: Peika.bg
Избери палатка според това какъв пътешественик си

Палатката – хотелът на пътешественика.

Този втори дом трябва да бъде избиран много внимателно, за да ви служи вярно на път. В нея ще се приютявате през студените вечери в планината, ще се криете от досадните комари, ще си почивате след дълги преходи, ще посрещате красивия изгрев. Тя ще бъде с вас през цялото пътешествие, затова трябва да отговаря на нуждите ви.

Определете какъв тип пътешественик сте и вижте как да си изберете палатка- трепач!

Почитатели на къмпинга

Пускате си една или две седмици отпуск, за да отидете на къмпинг? Ако ще се със семейството или с компания е добре палатката да е тунелна, с отделни спални помещения. Щом ще се установявате в планината или край морето за по-дълго, можете да си позволите по-голяма палатка с повече екстри, поне за четири души. Изберете такава с просторно предверие. Можете да го използвате както за готвене, така и за почивка на сянка. Палатката трябва да е такава, че спокойно да стоите изправени в нея.

Заклети планинари

Както добре знаете, в планината всеки грам е важен, затова си изберете лека, куполна палатка, която лесно да носите в раницата си. Тя трябва да е двуслойна - долният слой е изработен от леки и дишащи материи, а горният е зaщитен и е от различни видове полиестерни материали. Палатката трябва да е с надеждна конструкция, която да устои на променливото време в планината. Водоустойчивост - 3000 и 4000 мм за горния слой и между 5000 и 8000 мм за дъното на палатката.

Любителите на фестивали

Фестивалите обикновено са между 2 и 5 дни. Така че заложете на палатка, която се разпъва и прибира бързо. Все пак едва ли искате да губите от времето си за забавления. Изберете си по-просторна почивка, в която ще можете да си починете, след изтощителните нощи. Ако посещавате фестивалите с компания, изберете двуместен или четириместен вариант.

Екстремни пътешественици

Обичате приключенията или по-скоро експедициите? Тогава трябва да изберете възможно най-издръжливата палатка. Тя трябва да е лека, но и да отговаря на капризите на времето. Трябва да е куполна, двуслойна, с добър защитен слой. Водният стълб (показателят за водоустойчивост) трябва да е 6000 мм за платнището и 10 000 мм за дъното на палатката.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин