Избрано от българските травъл блогове – януари 2017 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Избрано от българските травъл блогове – януари 2017
Автор: Peika.bg
Избрано от българските травъл блогове – януари 2017
Снимка: Magic Kervan

Най-любопитното от българските блогове за януари!

Почерпете вдъхновение от пътешествията на другите и сбъднете своето пътуване-мечта! Ново началото и нови идеи за приключения! 

Magic Kervan: Джакарта – картини от мегаполиса, Бадуи – пазителите на света

Островчета по пътя
Приближихме пристана и десетки мъже взеха да се мятат от него в морето между акостиращия ферибот и бетона на пристанището. Всичките гледаха към насъбралите се пътници с огнени, откачалски погледи. Ако някой хвърлеше пари наставаше ожесточена битка кой да вземе пръв падналата банкнота или монета. Един от мъжете се покатери на кораба и започна да насърчава публиката да мята пари. Странна гледка. Освен това накрая стана доста опасно. Корабът се приближаваше вече съвсем близо до пристана и с риск да бъдат премазани откачалките плуваха, гледайки нагоре до последния момент.

Избрано от българските травъл блогове – януари 2017
Снимка: Magic Kervan


Научете повече за пътешествието на Цветин и Маги. Следете пътешествието на стоп на Магическия керван тук.
***

Life Tasting: 5 места, които да посетите през новата година 

Януари е! Точно навреме да почнем да планираме местата, които да посетим през новата година. Понякога мислим за любими места, където се връщаме отново и отново, но по-често търсим вдъхновение за нови дестинации. Ако и вие като нас мечтаете за нови приключения, вижте нашите 5 места, които открихме през изминалата година и горещо препоръчваме на всеки, който още не ги е преживял. 

1. Шри Ланка – една добра идея ако търсите бягство от зимата. Ако трябва да опишем Шри Ланка с една дума, тя е – разнообразие! В края на миналия януари прекарахме седмица на тропическия остров и всеки ден откривахме нещо ново и различно от видяното, и преживяното през предходния дни. 

Избрано от българските травъл блогове – януари 2017
Снимка: Life Tasting Blog

Не пропускайте пътешествията на Елица и Валентина в блога Life Tasting.
***

The Life Nomadic: Тихоокеански преход. Ден 9, 10, 11 и 12

Ден 11 За да добиете представа какво е да плавате нощем в открито море, си представете, че шофирате с кола (кабриолет; бавно и на круиз контрол) в огромна, неравна нива, в пълна тишина и в пълна тъмнина, без фарове или каквито и да е светлини. Нивата е мека, отразява звездите и мирише на водорасли. 

В следобедните часове извадихме едно красиво Махи-Махи или Дорадо или Делфин- все имена, използвани за една и съща златисто-зелено-синя елегантна океанска риба с бяла сочна плът- любимата ни. Мая, която до скоро изобщо не обичаше риба, сега вече хапва печена риба тон и панирано Дорадо с охота!

Избрано от българските травъл блогове – януари 2017
Снимка: LifeNomadik

Научете повече за пътешествието на Иво, Мира и 12-годишната Мая. Следете пътешествието с яхта по света на Life Nomadik тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин