Изкуството да ходиш на кафе в Япония - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Изкуството да ходиш на кафе в Япония
Автор: Кристин Станкова
Изкуството да ходиш на кафе в Япония

Японците са странни птици. Напредничавата им природа ги държи няколко километра пред целия останал свят, новото за нас е добре забравено за тях. И докато ние се къпем в изтърканост и гледаме към тях с озадачение, японците мъдрят нови щуротии, които правят живота по-интересен.

Дори нещо толкова естествено като ходенето на кафе не е пощадено и резултатът са заведения, които ще ви скрият шапката.

Манга кафене

Модификация на добре познатите ни кафе-книжарници, само че пълни с хиляди манга издания. С възможност за отделно сепаре, безплатен интернет, напитки и храна, уъркшопове за рисуване и дори билярдни маси, манга кафенетата са рай за всеки себеуважаващ се фанатик.

Котешко кафе

Тесните жилища и регулации не позволяват присъствието на домашни любимци в живота на японеца. Асистенция за набавяне на така необходимата космата любов предлагат така наречените котешки кафенета – места, където срещу определена сума можете да си купите няколко часа в компанията на едно 20 до 40 котки, да ги галите, да си играете, дори да ги осиновите. Също може да пиете кафе.

Maid кафе

Във всеки един от нас се таи едно егоцентрично чудовище, което иска да е господар на света. Е, не се безпокойте, японците са измислили начин да направят мечтите ви реалност. На входа на всяко мейд кафе ще ви посрещне очарователно японка, облечена в костюм на френска прислужничка, която ще ви нарича господар и ще ви даде звънче, с което да дрънкате, докато ви изпълнява желанията. Ако обичате върху омлета ви да има нарисувана с кетчуп котка – и това ще направят за вас.

Кигуруми кафе

Ако фетишите ви включват жени с изкуствени глави, не се притеснявайте, има заведения и за вас. Всички сте виждали косплей, ако не на живо, със сигурност в интернет – хора, облечени като любимите си герои от анимета и игри. В кигуруми кафетата тези хора ще ви сервират, ще си говорят с вас чрез жестикулиране или бележки, ще играята игри и даже ще носят огромни платнени глави, за да направят изживяването възможно най-... реално?

Cuddle кафе

За самотните души, в Япония половината мъже и жени на възраст между 18 и 34, има много лесен начин да си набавят човешка близост. Къдъл кафетата предлагат много специфичен вид услуги – сепарета, обзаведени като спални, в които момиче по пижама ви чака, за да лежите и да си говорите, да ѝ лежите в скута, да се гушкате, дори може да си доплатите за романтично почистване на ушна кал.

И ако нито едно от тези не ви допада, има места, където сервитьорките са мъже, облечени като жени, готически обзаведени вампирски покои, където ви сервират яденето в ковчег, и дори места, където може да се забавлявате с екзотични змии и гущери. Очарователно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин