Кабо Полонио – идеалната почивка - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кабо Полонио – идеалната почивка
Автор: Peika.bg
Кабо Полонио – идеалната почивка

Много хора ходят на почивка, за да се откъснат от ежедневието си, от напрежението, дори от цивилизацията. На повечето места по света обаче това не може да се получи, заради цивилизацията и всичко, което върви покрай нея.

Все пак, съществува и различно място. Кабо Полонио е изолирано село на уругвайския Атлантически бряг. То се намира на 7 километра от магистралата, но до него няма път, а самото село е оградено от движещи се пясъчни дюни.  Единственият начин да се стигне дотам е пеш или с джип.

36508

Основната причина хората да ходят там е заради плажовете, колонията от морски лъвове на отсрещните острови и дюните, които се местят от вятъра. Между септември и ноември от плажа могат да се видят и мигриращи китове.
Другата отличителна черта на мястото е, че там няма електричество. Заради това, Кабо Полонио има едни от най-тъмните нощи и най-ярката луна в Уругвай. Нито една от стотината къщи в селото не е включена в електрическата мрежа. Няколко къщи, в които се развива бизнес, имат генератори или соларни панели, но повечето нямат. Водата за пиене пък се вади от кладенец или от събрана дъждовна вода.

36507

Най-спокойното време в Кабо Полонио е между май и септември – тогава там има само учени заради животните и рибари. В пика на местното лято през януари обаче, това село се превръща в една от най-популярните дестинации в Уругвай, а идват хора и от съседните Бразилия и Аржентина. Заради тях, сега там има хотели, но повечето хора все още предпочитат да спят в къщите. В селото вече има покритие за телефони и интернет връзка, но единственият начин да заредите телефоните е в основния хранителен магазин, ако генераторът работи.

36506

Въобще, ако искате да се откъснете за малко от всичко, това е мястото.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин