Къде да откриете най-добрите френски макарони? - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде да откриете най-добрите френски макарони?
Автор: Peika.bg

Макарони – малките райски хапки, измислени от французите.

Да, има спор откъде произхожда рецептата им, но в началото на 20-ти век френските сладкари започват да ги слепват две по две с шоколадов пълнеж и да ги оцветяват. След това ги патентоват. 

Във Франция най-често похапват макароните със следобедното кафе или като десерт след хапване. Сладките деликатеси се предлагат в цял свят, но в Кан има топ 3 вълшебни места, които задължително трябва да посетите.

Жан-Люк Пеле

Сладкарницата е класифицирана като най-добрата в града, именно заради нейните макарони. Тук те са в много пастелни цветове и невероятно красиви опаковки. Разбира се най-впечатляващ е вкусът. В сладкарницата можете да опитате макарон с аромат на чубрица, както и макарон с четири вида гъши дроб!

Работно време: 09:00 – 19:30 ч

Ленотр

Това е мястото, на което собственикът на Жан-Люк Пеле се е обучавал в изкуството на макароните. Това е парижка верига сладкарници, основана от Гастон Ленотр. Тук се предлагат седем различни вкуса от малките деликатеси, но всяка хапва е изпипана до съвършенство.

Работно време: понеделник-събота, 9:00- 19:00 ч

Ладюре

Местните в Кан обожават това място. Да купиш макарони оттук е все едно да вземеш много скъп и луксозен подарък. Има разнообразие от вкусове – шоколад, портокал, шамфъстък. И всичко това е поднесено в разноцветни кутии с прекрасна декорация.

Работно време: всеки ден от 10:00 от 19:00ч

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин