Къде да яздиш слон във Франция? - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде да яздиш слон във Франция?
Автор: Peika.bg
Къде да яздиш слон във Франция?
Снимка: WorldPix/Alamy

Има много места, на които можеш да отидеш, за да видиш различни животни в тяхната естествена среда.

Ако се отправиш към „Машините на острова в Нант (Les Machines de l'île in Nantes) във френския град, ще откриеш същества, които никога досега не си виждал. Увеселителният парк, който е по-вълнуващ от сафари е дом на това, което в парка наричат „животни – машини“.

Паркът комбинира механични животни, някои от които можеш да яздиш и контролираш сам като: огромни чапли, масивни мравки по-големи от нормалното слонове, пълзящи паяци и още. Всяко едно животно е механично произведение на изкуството.

Не просто можеш да видиш тези създания на живо, но можеш да наблюдаваш и да разбереш как са направени от самите механици. 

Някои от животните са създадени така, че могат да бъдат яздени. Например паякът, който се намира в сърцето на парка, може да издържи до четирима души на „корема си“. А яздейки слона, може да видиш всичките му вътрешни механизми.

Най-внушителната гледката в парка е от 25-метровата въртележка на брега на река Лоара, която се влива в Атлантическия океан. Атракцията е на три нива и посетителите могат да видят дори морското дъно от най-ниското ниво!

45770

Звучи ли ти като място, което би искал да посетиш следващия път във Франция? Снимките по-долу ще те накарат да планираш това пътуване по-скоро.

45772

45774

45773

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин