Къде французите ходят на почивка във Франция? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде французите ходят на почивка във Франция?
Автор: Peika.bg
Къде французите ходят на почивка във Франция?
Снимка: pixabay

Когато пътувате, обичате ли да ходите там, където ходят местните? Ние също! Обичаме да намираме онези места извън туристическите маршрути, където жителите на страната обичат да се отпуснат и да си починат.

Във Франция les grandes vacances (големите празници) започват в началото на юли. Французите имат пет седмици задължителна ваканция годишно и повечето хора си вземат няколко седмици почивка през юли или август, за да се отправят на почивка. През тези два месеца много хора се движат из страната и пътищата стават доста натоварени.

Но къде отиват французите на почивка? Е, повечето хора искат да са близо до водата, било то езеро, море или река. Три много популярни дестинации са Бретан и Нормандия на северозападното крайбрежие и Кот д'Азур на югоизточното крайбрежие. Някои летовници избират да избягат от тълпите и да се отправят към планинските райони като Алпите и Пиренеите. Това, което французите наистина търсят в една ваканционна дестинация, е страхотна храна и вино, непосредствена близост до природата и красива околност. И така, къде французите отиват на почивка във Франция? Прочетете, за да разберете...

Къде французите ходят на почивка във Франция?

1. Динан, Бретан

Къде французите ходят на почивка във Франция?
Снимка: pixabay

Мнозина смятат Динан за едно от най-добрите средновековни села в Бретан и ние сме напълно съгласни. Със своите калдъръмени улици, облицовани с невероятно красиви сгради, има старинен вид и атмосфера в този привлекателен град. За най-добри гледки се насочете към кулата Света Екатерина, откъдето можете да разгледате целия град, включително виадукта и пристанището. Има седмичен пазар на градския площад, където можете да си поговорите и да разберете повече за местните жители, докато се запасявате с най-вкусните регионални продукти. Идеалното място да напълните кошницата си за пикник, преди да се отправите към бреговете на реката за обяд на открито.

2. Трувил сюр Мер, Нормандия

Къде французите ходят на почивка във Франция?
Снимка: pixabay

Трувил сюр Мер е прекрасно рибарско селище с красиви златисти плажове и прохладна, чиста вода, идеална за освежаващо гмуркане. Тъй като сте на рибарско селище, знаете, че морските дарове ще бъдат свежи и пълни с вкус. Направете като местните и вземете маса в оживени морски ресторанти около пристанището, поръчайте улова на деня и бутилка розе и гледайте залеза. Вълшебно е.

3. Езерото Анеси

Къде французите ходят на почивка във Франция?
Снимка: pixabay

Без съмнение, едно от най-красивите езера във Франция, Lac d'Annecy е просто спиращо дъха. Разположено в региона Haute-Savoie в Алпите на източна Франция, езерото Анеси е „най-чистото езеро в Европа“ поради строгия екологичен контрол. Това го прави идеално за плуване, но внимавайте, вие също ще споделяте чистите води с френски жители, които ловят риба, практикуват гребане, ветроходство, гмуркане и водни ски.

4. Езерото Гаубе, Пиренеите

Къде французите ходят на почивка във Франция?
Снимка: pixabay

Езерото Гаубе се намира във френските Пиренеи в подножието на масива Vignemale. Можете да стигнете до езерото чрез седалков лифт или пешеходна пътека. Това езеро с голяма надморска височина е заобиколено от върхове, които се отразяват в тюркоазено-сините води. То притежава съвършенството на пощенската картичка. Нищо чудно, че езерото Gaube е вдъхновявало романтични писатели и художници от векове и е примамвало французите тук също на техните празници. Трудно е да не се влюбиш в мястото. Французите обичат да лагеруват близо до езерото и наблизо има много мобилни къщи, хижи и апартаменти под наем.

5. Горд, Прованс-Алпи-Лазурен бряг

Къде французите ходят на почивка във Франция?
Снимка: pixabay

Французите обичат да почиват в луксозния Горд, за да се насладят на неговите паметници, история и минерални извори. Красиви каменни сгради се извиват спираловидно нагоре по хълм, който е увенчан от църква и средновековен замък. От върха гледките се простират докъдето окото стига над долината Люберон. Живописното му местоположение на върха на хълм е магнит за художници и има художествени изложби в целия град. Има много прекрасни бутици и кафенета и прекрасен седмичен пазар, където можете да се смесите с местните жители и да практикувате своя френски. 

6. Природен регионален парк Люберон, Прованс-Алпи-Лазурен бряг

Къде французите ходят на почивка във Франция?
Снимка: pixabay

Когато французите искат активна почивка, мнозина се отправят към природния регионален парк Люберон, който се намира между Алпите и Средиземно море. Това е чудесна дестинация за тези, които обичат историята и природата. От романски абатства до дълбоки каньони, пейзажът е пълен с изненади и има много пешеходни пътеки, които да ви помогнат да изследвате. През 1997 г. природният регионален парк Люберон става част от мрежата на биосферните резервати на ЮНЕСКО, която признава и помага за запазването на мозайката от местообитания и биотопи с богато биоразнообразие.

7. Корсика

Къде французите ходят на почивка във Франция?
Снимка: pixabay

Корсика е административен департамент на Франция, състоящ се от северната част на остров Корсика. Известен е със своите бели пясъчни плажове, блестящо синьо море и живописни малки градчета. Корсика е брилянтна дестинация за летовници, които обичат да плуват, да правят слънчеви бани, да се разхождат и да се катерят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин