Къде са най-евтините места за бира в Европа? - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде са най-евтините места за бира в Европа?
Автор: Peika.bg
Къде са най-евтините места за бира в Европа?

Досещате ли се кой е в градът в Европа, където пиенето на бира в заведение ще ви излезе най-евтино? Това е нашата столица - София

Тук средната цена на бира в заведение е под 1,30 евро. Това е почти осем пъти по-малко, отколкото в най-скъпия град на Стария континент!

Скорошен доклад на Travel Supermarket установи, че в Източна Европа има много места, където можете да пиете една бира за по-малко от 1,70 евро, включително Чехия (1,36 евро.), Унгария (1,40 евро), Румъния (1,50 евро) и португалския град Порто (1,50 евро).

Докладът сочи, че в Източна Европа се предлагат много добри бири на ниска цена. В Испания има няколко града, където средната цена е 2,20 евро. В Севиля бирата е най-евтина - 1,70 евро, докато във Валенсия, Кадис, Малага и Гранада ще трябва да платите около 2 евро. Междувременно можете да намерите бира за по-малко от 1,70 евро в Братислава, Лисабон, Краков и Истанбул.

Къде са най-евтините места за бира в Европа?

Тези европейски градове предлагат много по-интересни неща от евтината бира, но тя е чудесен повод да ги посетите и опознаете. Между сградите от съветската епоха, останките от римско време, османски джамии и модерна архитектура ще откриете изобилие от творчески и артистични пространства за пиене на бира в София!

Прага пък разполага с невероятни бирени градини, бирени фестивали и дори бирен трамвай. Под блясъка на Порто и Лисабон ще откриете пълни барове и кафенета, а Букурещ се гордее с еклектичен микс от барове, който съперничи на всеки европейски град.

Къде са най-евтините места за бира в Европа?

Ако пък не сте притиснати от бюджета, можете да се почерпите с тръпчивото пиво в Рейкявик и Осло, където средната цена е между 8,30 и 9,70 евро. Разбира се, това не означава, че не можете да намерите изгодни сделки в тези градове, просто трябва да търсите малко по-трудно.

Открийте своето място, на което да се насладите на една студена бира!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин