Къде се пенсионират неоновите знаци от Лас Вегас - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде се пенсионират неоновите знаци от Лас Вегас

Неоновите знаци на Лас Вегас светят толкова силно, че се виждат от космоса. И още от самото начало е било предвидено да имат една основна характеристика – да бъдат огромни. Тези знаци прекарват живота си сред блясъка и разгула на казината и клубовете и виждат неща, които никой не иска да види. Но къде отиват, когато се пенсионират?

Всички добри светещи табели от Лас Вегас отиват в Неоновия музей, който се намира в града (а лошите - на сметището за строителни отпадъци). Стари и полуразпаднати букви се намират до почти недокоснати от времето. А зад всеки ъгъл се крие история.

Например, „Мулен Руж“ - първото казино, в което са можели да влизат едновременно и бели, и черни посетители. Отворено е през 1956 г., но оцелява само осем месеца. А какво е предизвикало скоропостижния му край – официална версия няма, само градски легенди. Благодарение на музея можете да видите частица от него – знака с името му.

Днес най-големите неонови табели, разположени по централната улица Стрип (The Las Vegas Strip), струват десетки милиони долари. Бляскавото начало обаче не гарантира предизвестения им край някой ден - в Неоновия музей в Лас Вегас.

Ако вече ви се ходи в САЩ, вижте и най-добрите екскурзии до САЩ.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин