Kъде ще пътуват българите по празниците? - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Kъде ще пътуват българите по празниците?
Kъде ще пътуват българите по празниците?

С наближаването на Коледа и Нова година се очаква да започнат и големите празнични пътувания. Част от българите ще изберат да посрещнат празниците извън страната, а много от живеещите в чужбина ще се приберат при своите семейства.

По-рано този месец Институтът за анализи и оценки в туризма прогнозира, че най-много българи ще се насочат към Гърция и Турция.

Според изследване на база най-много закупени самолетни билети за периода между 20 декември и 31 декември, стана ясно, че тази година бъгарите ще лятят най-много до: Германия (23,7%), Великобритания (19%) и Италия (14.5%).

Големият брой немски летища, до които може да се лети изгодно, сред които Франкфурт, Берлин, Мюнхен, Дортмунд, Кьолн, Дюселдорф, Карлсруе и др., отреждат крайното първенство на Германия.

Двете дестинации, до които има най-голям интерес обаче, са Лондон (13,6%) и Рим (9%), а най-предпочитаните летища – съответно Станстед и Фиумичино.

Kъде ще пътуват българите по празниците?

След тях се нареждат Франкфурт, Берлин, Барселона и Мадрид. Данните не са изненадващи, предвид големия брой българи, живеещи в тези градове, наличието на изгодни полети и атрактивността им като туристически дестинации.

Статистиката тази година сочи, че българите са планирали коледно-новогодишните си пътувания в чужбина около 2 месеца по-рано. Анализът на eSky обаче показва, че макар и на прага на празниците, все още могат да се намерят доста изгодни билети по много от популярните маршрути, за разлика от предишни години, когато цените са достигали и десеторно по-високи от обичайните нива. Пътуването в чужбина за празниците ще трае средно 5 дни.

Най-голям брой пътуващи към родината ще има от Великобритания (близо 19%). Освен от Лондон, повече българи се очаква да се приберат Франкфурт, Брюксел, Айндховен, Барселона, Мадрид, Париж и Амстердам.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин