Кафене без служители, в което плащането е на доверие - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кафене без служители, в което плащането е на доверие
Автор: Peika.bg
Кафене без служители, в което плащането е на доверие

В един перфектен свят всеки би получавал точно колкото заслужава. В нашия неперфектен свят такива ситуации са по-скоро изолирани случаи. Но пък заслужават да им се обърне подобаващо внимание.

А американския град Вали Сити, щата Северна Дакота, има едно кафене, в което се сервират кафе, чай, сладкиши. Само че си ги сервирате сами, а в самото заведение не се мярка жив барман, сервитьор или какъвто и да е друг служител. Собствениците на The Vault Coffe Shop имат пълно доверие на всички, които пият кафето си в тяхното заведение, и са сметнали за излишно да наемат персонал.

Схемата е подобна на плащаш-колкото-прецениш, но тук всяко нещо си има цена, а до изхода на кафенето има машина за плащане и четец за кредитни карти. Т.е. от клиентите се очаква да следят какво и колко консумират и накрая да оставят съответната сума.

Звучи като пълна лудост, но собствениците Дейвид Брек и съпругата му Кимбърли не изглеждат ни най-малко обезпокоени. Те отварят заведението си през октомври 2013 г.

„Удивително е, че досега хората са изключително честни“, споделя Кимбърли. Когато прави равносметка в края на всеки месец, тя открива, че всъщност хората оставят средно с 15% повече пари, отколкото е цената на консумираното.

Клиентите също изглеждат доволни. Това, че плащането е на доверие, ги кара да се чувстват добре от факта, че оправдават даденото им доверие.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин