Как да бъдеш всичко, което би могъл да бъдеш - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да бъдеш всичко, което би могъл да бъдеш
Автор: Peika.bg
Как да бъдеш всичко, което би могъл да бъдеш

Едно интересно четиво в края на годината, което ще ви накара да се замислите за годината, живота си и себе си.

Гергана Павлова се занимава с коучинг*, танцува танго и има цветни мечти. За това какво означава да живееш живота си в пълно присъствие и удивление от това, което се сътворява през теб и пред очите ти, както и как да тръгнем на път навътре към себе си – прочетете интервюто с невероятната Гери.

Коучингът е партньорство между коуч и клиент (индивидуален или екип) в процес, който провокира размисъл и креативност и вдъхновява клиента да увеличи своя личен и професионален потенциал (по дефиниция на Международната Коуч Федерация).

 

- Коя е Гери и какви са мечтите й?

- Цветна и цветни. Необятни. Понякога бързащи. А понякога реещи се. Но винаги търсещи. И откриващи. Връзките между цветовете и цветовете на връзките, които ни свързват. Разкриващи симфонията, която всички сме.

- Какво представляват Intunity Coaches?

- Intunity Coaches® е СъТворение, което постоянно сътворява себе си през другите и другите през себе си. Пътуване във времето и пространството. Пространство на трансформация и Лекота. Intunity още е Окото. Към себе си и към света. И Нулата – там, където няма нищо, и откъдето всичко е възможно.

- А кои са Интюнити коучовете?

- Те са Очите, с които можеш да видиш себе си отвъд това, което избираш да бъдеш сега, в този момент. И да прозреш всичко, което още би могъл да бъдеш – в постоянно себе-сътворяващия се Аз, който не спира да търси, да намира и да твори. Да се видиш в своята собствена светлина и цветове и да чуеш уникалния си глас и симфонията, която създаваш в живота си. Да, Intunity Coaches е поезия – за пътешествието към себе си и разгръщането и реализацията на Истинската ти Същност.

45115

- Каква е връзката между Intunity Coaches и пътуването?

- Intunity Coaches, както и коучингът въобще, е пътуване към себе си – от и през себе си и в присъствието на другия – през огледалото на твоя коуч.

Пътуването с Intunity Coaches е особено интересно. В него Пътешественикът се потапя в един необятен и пъстър свят. Свят на много-възможностите и безкрайността на неограничените възможности. На изучаването на човешката Вселена от много и най-различни перспективи. На потапяне в Същността и разгръщането на Мощта, която идва от Светлината на Истинския Аз. На изследване на квантовите закони от една много човешка и значима перспектива. Това е може би като да си Алиса в Страната на Чудесата. Като изследовател във времето и пространството. Като Нео извън Матрицата. Пътуване, в което източната даоистка философия и Дух се среща с прагматичността на западния, структуриран Ум. И в което се свързваш със собствените си творчески заложби и безграничен ресурс – да създаваш всичко, което си пожелаеш.

Пътешествие, в което личностната трансформация се случва с удивителна лекота, а резултатите от това са квантови скокове в израстването ти като личност и като коуч. Влизаш един, а излизаш – понякога много различен, а понякога… същият, но още повече Себе си. Защото имаш пространство да опознаеш цялостния си Аз във всичките си окраски, собствената си уникалност и множеството си проявления. И докато осъзнаваш безмерния си потенциал и възможностите пред теб, започваш да твориш и да береш плодовете още сега, при това с наслада и още повече вдъхновение.

Пътуване, в което, докато се учиш да прилагаш коучинг уменията на майсторско ниво, се научаваш да живееш живота си в пълно Присъствие и удивление от това, което се сътворява през теб и пред очите ти. И се научаваш как да бъдеш Лидер на собствения си живот и как да бъдеш Майсторът, който – като направи необходимото, другите казват “Браво на нас, справихме се сами!” (Лао Дзъ)

45113

- Срещаш коучинга и тангото в своята практика - каква е връзката?

- Връзката е в самата дума “връзка”. Свързаност. Сливане... Връзката е още и на морския бряг, близо до нос Калиакра... На първия международен танго-маратон през 2010 г., на който за първи път “проходих” в танго, и на който срещнах Пламен – моят партньор в танго, в живота и в бизнеса.

Постепенно магията на танца ме завладя и през него започнах да достигам до множество прозрения за живота и за човешките взаимоотношения. За бъденето тук и сега. За природата на естествените движения. И за това колко е важно в действията си да бъдеш естествен. Веднага започнах да правя връзките с коучинга и фасилитациите. С това, че за да водиш другите, трябва преди всичко да ги следваш. Да се слееш с тях. Също като в танго, където се получава сливане с другия и разливане отвъд това. Границите престават да съществуват и се освобождава пространство на преживяване на настоящия момент от едно по-голямо, по-мощно цяло. Което нерядко съм преживявала като “безформеност”. Като енергия, която преминава и свободно протича през мен – още от момента на “контакт” с другия партньор.

Всичко това толкова силно ме вълнуваше, че нямаше как да не започнем да пресътворяваме тези прозрения в работата си с хора. След тангото двамата с Пламен се открихме и за коучинга, а тангото се превърна в отличителния белег, под знака на който създавахме всички наши уъркшопи и обучения. Без сухи теории или напъване на мозъци – а през естественото преживяване на метафорите от живота и учене от себе си и мъдростта на групата.

Аржентинско танго е един от най-мощните ми учители в живота. Учи на партньорството и взаимоотношенията и на това как да бъдеш в едно равностойно партньорство. Учи на доверие. В себе си, в партньора си и в процеса на разгръщане на танца. Учи на това да се отпуснеш в собствения център и да се оставиш на музиката да те води. На важността за това да бъдеш в своя собствен център, защото само от това място можеш да създадеш обща ос и общ център с твоя партньор. Ако излезеш от собствения център – повличаш и другия със себе си. Затова – нито повече, нито по-малко от точно 100% в собствената ос и център.

45117

Учи на това, че всичко в живота е импровизация – от началото до края. Не знаеш как ще започне танцът. И не знаеш и как ще завърши. Единственото, което знаеш, е себе си в този момент. И осъзнаваш, че единственото важно нещо в този момент е музиката, от която се сътворява и танцът, и насладата от това да бъдеш тази музика.

Коучингът е всичко това и още. Партньорство. Импровизация. Присъствие в собствената ос. Незнание какво предстои. И знание – какво е сега, в този момент. Наслада от пътуването във всеки един момент. Удивление и радост от сътворението, което двамата партньори създават в този момент. Защото друг – освен този момент – няма. Коучингът е пълно отдаване и пълно присъствие във всеки един момент. То е като танц между две танцуващи Души, които едновременно се себе-опознават и пресътворяват в един и същи момент. В този момент. И по този начин, опознават Цялото. Същността на нещата. И нещата от Съшността.

- Каква е Гери на път?

- Пътуваща. С широко отворени очи. И наслаждаваща се на пътуването. Осъзнавам, че радостта ми от пътуването идва от това, че – макар и да се движа в пространството – всъщност го преживявам като да стоя на едно място... Нещо като потапяне в пространството – едно такова летливо и плаващо... Това ми помага да отварям креативния си Ум и да творя със замах. Да пиша, да съзерцавам и да изследвам и да изучавам връзките между нещата и нещата във връзките. Да се наслаждавам на това колко цялостно и свързано е всичко в природата – в нас и около нас.

Последните 5 години не изпитвам нуждата, като преди, да пътувам физически и да обикалям по страните, макар и да оценявам всичко, което носи опознаването на различните места и светове. Може би до голяма степен това се дължи и на факта, че след множеството ми обикаляния, най-накрая срещнах Пламен – човекът, когото винаги съм търсела... и вече нямам нужда да пътувам “навън”.

Затова и сега пътувам по различен начин – навътре, с другите, чрез другите, през другите. И си давам сметка колко е валидно за мен това, което прадядо ми Лао Дзъ казва – че няма нужда да излизаш от къщата си, за да опознаеш света. Достатъчно ми е да наблюдавам. С просто око. Защото всичко вече е в мен и около мен. И през взаимодействието ми с другите хора – пре-сътворението е безкрайно, а пътуването – очарователно.

45114

- Каква е рецептата ти за страхотно пътуване?

- Да нямаш рецепта. И да се оставиш на пътуването само да те отведе до това, което в същността си търсиш или искаш да си намериш. Независимо дали си осъзнат за това или не.

- Как да тръгнем на път навътре в себе си?

- Както би работило най-добре за вас... Всеки по свой начин. Но по-важното е – да тръгнем. С осъзнаването, че всичко около нас е просто едно отражение на това, което всъщност сме. Нищо повече от наше огледало – отражение на това, което сме в този момент. И обратна връзка за това, което бихме могли да си поискаме още да бъдем.

Аз самата от малка изследвам и изучавам себе си и хората и се уча на себе си през хората. Сякаш моето “пътуване в пространство-времето” винаги е било предимно и най-вече навътре към себе си. Просто използвам “външната среда” като огледало на мен самата и като обратна връзка – това ли е, което искам, или не? И ако не – какво ми е нужно да направя, за да го променя?

Докато човек не започне да живее сентенцията, че “каквото отвътре – това и отвън” и че “промяната започва отвътре” – е възможно да живее в страдание, разочарования, фрустрация и постоянно неудовлетворение. И точно в това е силата и мощта на личната отговорност и поглеждането навътре към себе си. В осъзнаването, че всичко, което е “извън” мен, всъщност е отражение на аспекти от моята необятна Същност. И само тогава ще имам силата да променя това, което е “извън” мен.

45111

- Какъв е твоят начин да направиш равносметка на изминалата година?

- Струва ми се, че постоянно си правя равносметки, като просто се стремя да живея осъзнато. Затова и рефлексията ми за изминалата година не е нищо повече от това – да празнувам себе си отново – в този момент. Да не говорим, че за мен времето е доста относително понятие. И като че ли вече не измервам живота си в “изминали години”, а в сътворени и споделени начинания и в удовлетворение от живота ми тук и сега. Често си задавам въпросите: Къде съм сега? И къде бих искала да бъда утре? И просто следвам сърцето си и вдъхновението, което се отваря за мен в момента. А то винаги ме води точно там, където трябва да стигна и стигам точно тогава, когато трябва да стигна. Също както преди 6 години – на морския бряг, близо до нос Калиакра...

- Коя е пейката с най-красивата гледка?

- Пред еко-хотел Вишнево в село Вишнево. Погледът ти се плъзга по застиналите вълни на морето на Родопите, докато слънцето рисува с цветовете си удивителни пейзажи. Можеш да седиш там от сутрин до здрач, без да смееш да затвориш очи – да не би да пропуснеш следващия шедьовър на природата. Над теб – танцуващи облаци, които постоянно се преобличат в изумителни форми. Около теб – тишина, прониквана от време на време от селските звуци. Мирис на огън и дим от комините на близките къщи. И мир. Усещане за покой и простор. И все някога стигаш до отговора... Какво повече ти е нужно, когато вече имаш всичко...?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин