Как да избегнете опашките в Париж - няколко съвета - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да избегнете опашките в Париж - няколко съвета
Автор: Peika.bg
Как да избегнете опашките в Париж - няколко съвета

Как да избегнете опашките за Лувъра, музея Орсе, двореца Версай, Айфеловата кула и катедралата Нотр Дам

Париж има толкова много невероятни музеи, съкровищници на световното изкуство и история, а вие вероятно имате едва няколко дни в Града на светлината. За да не ги пропилеете в чакане по опашки (а те могат да бъдат наистина изтощителни, по няколко часа на всеки от най-посещаваните обекти), ето няколко трика как да минете по бързата процедура.

Общи трикове: Напомняме ви, че всички граждани на ЕС до 26 навършени години влизат безплатно във всички държавни музеи (това включва Лувъра, Орсе и др., но без Айфеловата кула – прочети повече). Обикновено трябва да минете през касата, където да ви издадат безплатен билет. Във Версай обаче няма нужда да чакате на опашката за касата, а минавате директно към входа.

Paris Museum Pass е добро решение, ако искате да видите повече музеи и сте на повече от 26 години. С него влизате директно, без да се редите на касите за билети.

***

Музеят Орсе

27776

Ако искате да прескочите дългата опашка на билетната каса на музея Орсе, купете си билет предварително (освен билет, който сами да принтирате, може да си купите и билет, който да запазите на телефона си). След това отидете директно на вход C. Другият вариант е да дойдете в четвъртък, когато музеят работи до 21 часа – ако сте при входа около 18 часа, почти няма хора, а и билетът е по-евтин. Всички опции за предварително купуване на билети са тук.

Лувъра

14169

Лувъра е най-посещаваният музей в света, не можете да очаквате да е празен за вас. Малко хора знаят, че Лувъра работи до 21:45 часа в сряда и петък (в останалите дни затваря в 18 часа, във вторник е затворен). Ако в тези дни отидете около 18 часа, при входа има само няколко души и няма да ви се налага да се редите на опашка. За всички останали дни, можете да си купите билет онлайн и да влезете без да се редите на опашка. Още полезни съвети за Лувъра.

Нотр Дам (Парижката Света Богородица)

11572

Тъй като входът в катедралата е безплатен, става още по-натоварено. Тайната е да дойдете рано, още докато големите туристически групи закусват в хотелите си. Между 8 и 9 сутринта е сравнително спокойно. Може би тук е моментът да напомним и че в самата катедрала има безплатни турове на различни езици – графика им по дни и часове можете да видите тук. Иначе опашките са две – една за вътрешността на църквата и друга – за изкачване до кулите. Тук дори и Paris Museum Pass не ви дава право да пререждате

Дворец Версай

30721

Ако сте под 26 години (т.е. влизате безплатно), прескочете опашката за билети и се отправете директно към тази за вход в двореца. Иначетук Paris Museum Pass също няма да ви помогне да се телепортирате при входа, затова по-добре си купете билет онлайн от сайта на двореца. И една подсказка: можете да разгледате безплатно градините на дворецаn по всяко време, а самия дворец можете да видите безплатно всяка първа неделя от месеца от ноември до април.

Парижките катакомби

18365

Това е една страховита и вълнуваща атракция с много интересна история, за която ще прекарате в чакане най-дълги часове в Париж. Висенето на опашката отнема минимум 2 часа, тъй като максималният капацитет на катакомбите е 200 души. Един излиза, друг влиза. За съжаление, за катакомбите няма предварителна продажба на билети, така че единственото решение е да дойдете 30 минути преди отварянето им – така ще спестите част от времето за чакане.

Айфеловата кула

28850

С всяка изминала година все повече и повече хора посещават Айфеловата кула, затова и със сигурност ще ви се иска да спестите часовете висене под нея. Отново тайната е да си вземете билет предварително, като имате дата и час за влизане. Билетът може да купите от официалния сайт на Айфеловата кула тук и да го запазите на телефона си вместо да принтирате. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин