Как да намалим риска от загубата на багаж при полет (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да намалим риска от загубата на багаж при полет (част 2)
Автор: Peika.bg
Как да намалим риска от загубата на багаж при полет (част 2)

Всички знаем, че едно от най-неприятните неща по време на пътуване със самолет е багажът да се изгуби някъде по трасето. 

Именно затова ви подбрахме няколко съвета, за да намалите максимално риска това да се случи.

1. Не препълвайте куфара си 

Колкото по-тежък и препълнен е куфарът ви, толкова по-голям е рискът от това личните ви вещи да бъдат повредени при транспортирането.

2. Използвайте защитно фолио 

На почти всяко летище се предлага услугата, багажът ви да бъде опакован във фолио. Срещу сумата от 10 лв. ще си подсигурите спокойствие и допълнителна защита на вещите си.

3. Застраховайте ценните вещи 

Препоръчваме ви да не слагате нищо прекалено ценно в големия си багаж – особено ако то не е застраховано. Вместо това за целта използвайте ръчния – там може приберете вещи като техника, документи и бижута. По този начин отговорността ще бъде изцяло ваша и е нужно само да бъдете по-внимателни и да не забравите някъде личните си вещи.

4. При възможност летете бизнес класа 

Както знаете, пътниците в бизнес класа ползват различни привилегии. Освен че ще получите най-доброто място в самолета, вашият багаж се качва на борда с приоритет, а освен това повечето авиокомпании предлагат на пътниците си да вземат със себе си два безплатни куфара вместо един.

5. Инсталирайте GPS тракер 

Ако някога ви се е случвало да изгубите багажа си или сте прекалено притеснени за него, препоръчваме ви да се сдобиете с GPS тракер. По този начин може да следите по всяко време през телефона си неговото точно местонахождение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин