Как да откриете изненадващи неща в собствения си град - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да откриете изненадващи неща в собствения си град
Автор: Мария Ангелова
Как да откриете изненадващи неща в собствения си град
Снимка: Thinkstock/Guliver

Градът, в който живеем, е като партньора ни в дълга връзка – с годините става все по-трудно да ни изненада с нещо.

Но също както във връзките, тук е нужно усилие и от ваша страна. Дори и да сте прекарали последните 25 години на едно и също място, готови сме да се хванем тук и сега на бас, че той има още зайци в шапката.

Ето няколко идеи как да откриете нови неща в града, в който живеете.

Градският транспорт

Качете се на автобус от градския транспорт, който не е сред редовните ви маршрути и на цената на един билет си направете обзорен тур. Представете си, че сте турист и разгледайте улици и квартали, в които рядко ходите. Може би ще видите нещо, което досега не сте забелязвали – ново паркче, интересна скулптура или магазинче.

Музеи и галерии

Човек има склонността да посещава музеи в други градове, но не и в собствения си. Дори и вече да сте били там, проверете програмата им за месеца – почти сигурно е, че ще има някое представяне на книга, поетична вечер, нова експозиция или гостуваща изложба.

Книжарниците

В много книжарници на отделен рафт са подредени книгите, посветени на града. Разгледайте ги, посветете един следобед на четене с чаша кафе, а втория – на обикаляне на местата от вашите открития.

Парковете

Парковете не са създадени само за разхождане на кучета, внучета и срещи на пенсионери, играещи шах. Често в тях се позиционират уличните музиканти, жонгльори и други таланти. Лятно време са сцена за събития на открито, а някои могат да се похвалят с катерички и други интересни животински видове. Паркът е и отлична дестинация за фото-разходка – например рано сутрин, когато още няма хора.

Интересните събития

Един от най-добрите начини да научите повече за града си е да сте част от събитията, които се случват в него. Разгледайте нашата секция Събития, за да видите какво предстои, не пропускайте и ежеседмичната ни подборка със събития през уикенда и събития за деца.

Вашето социално аз

Социалните мрежи също са чудесен начин да научите за интересни места. Вашите познати ще публикуват снимки и информация от места, за които не сте и подозирали.

Вътрешна информация

Последният и вероятно най-ценен съвет – разпитайте някой, който живее в града повече време от вас. Възрастните хора ще си спомнят за места, отдавна забравени, или за истории, които няма къде другаде да чуете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин