Как да правим добри снимки в лошо време - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да правим добри снимки в лошо време
Автор: Peika.bg
Как да правим добри снимки в лошо време
Снимка: Thinkstock/Guliver

Събуждате се на ново място, готови сте за снимки, но уви - навън небето е смръщено и слънчевите лъчи не огряват лицето ви. Градът, който искахте да заснемете и запечатате завинаги, е впримчен в сивота.

Не се обезсърчавайте заради лошото време! Ако сте проучили прогнозата за времето занапред и сте прочели следващите съвети, ще имате възможността да сътворите впечатляващи образи въпреки прищевките на слънцето.


Загрявка за вашата изобретателност

Грешите, ако си мислите, че добрите снимки стават с просто натискане на копчето. Изобретателността ви се нуждае от загрявка също както мускулите. Можете да вземете фотоапарата си и в продължение на един час да снимате по най-обикновен начин произволни обекти, докато не получите вдъхновение за неочаквани и смели нови перспективи и композиции.

Открийте предимствата и се възползвайте от тях

Заоблаченото небе обикновено натъжава туристите, но не винаги и фотографите. Сивото небе крие предимства, стига да можете да се възползвате от тях. Ето няколко съвета:

1. Портретните снимки излизат по-добре, защото по лицето не падат силни светлосенки. Можете да направите на приятелите си портрети с добро качество и подравняване.

17065

2. Снимките на сгради в близък план излизат добре очертани и получавате по-ясни снимки.

17067

3. Може да се възползвате от мокротата на улиците, за да постигнете драматичност на образа.

17066

4. Локвите могат да послужат за чудесна отразителна повърхност.

17063

5. Можете да снимате през целия ден, без да се съобразявате с разположението на слънцето.

17068

6. Т.нар. “син час”, който трае около един час след залез слънце, придава великолепен силен син цвят на небето. Обмислете добре предварително какво искате да заснемете по време на синия час.

Предизвикайте себе си

17064

Ако не знаете как да направите снимането по-предизвикателно, можете да си поставите тема на деня. Темата може да бъде цвят, предмет или изречение.

Наложете си, например, снимките ви да съдържат синия цвят и потърсете сцени, които да го съдържат. По този начин ще развивате творческия си усет.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин