Как да правиш впечатляващи снимки на път с телефона си - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да правиш впечатляващи снимки на път с телефона си
Автор: Мария Ангелова
Как да правиш впечатляващи снимки на път с телефона си
Снимка: Lomovera

Как да правищ впечатляващи снимки на път, като използваш само камерата на телефона си

Няма нужда да носиш сложна техника, за да направиш впечатляващи снимки - и дори да разкажеш цяла история само с кадри. Може да стане чудесно и с телефон. Всеки фотограф ще ти каже, че най-добрата камера е тази, която е винаги у теб.

Ще ти го каже и Вера Гоцева, която може би познаваш като Lomovera. Тя открива сезона с поредица от вдъхновяващи фото уикенди, на които ще те научи на всичко нужно за създаването на силна фото-история само с мобилен телефон.

 

41209  41204

Научи малко повече за Вера, а по-долу виж съветите, които тя дава за запечатването на интересни кадри с телефон:

Визитка:Lomovera се появи преди 9 години от любопитсвото ми към ломо фотографията. Оттогава съм изпробвала всевъзможни техники на снимане (с камери-играчки, с широкоформатни камери, моментни камери, лента, дигитално, полароид) и имам 4 изложби зад гърба си. Преди няколко месеца се запалих по мобилната фотография, прекарвам почти всеки уикенд на колела, носейки единствено мобилния си телефон и се връщам, заредена с цяла фото история, която нямам търпение да споделя в Инстаграм. Откакто започнах да разказвам пътешествията си в Инстаграм, последователите ми се увеличиха 10 пъти и получавам постоянни запитвания за закупуване на кадрите ми. И това не е сложно или скъпоструващо хоби - няма нужда дори от екзотични дестинациии - да уловиш красотата на мига е нещо, на което всеки може да се научи.

41207  41203

Аз съм Вера и мечтая да... пътувам постоянно. Човек на път е истински свободен и си го доказвам всеки път, когато запаля колата нанякъде.

Фотографията за мен е... средство да разказвам истории. Продължение на окото и абсолютно вдъхновение.

Пътуването за мен е... начин да преоткрия света и да се свържа със себе си. И да срещам нови и нови хора.

За да си фотограф, е нужно... да умееш да виждаш и да разпознаваш момента, но най-вече да бъдеш емпатичен. Последното е особено важно, защото точно това качество отличава добрите фотографи от посредствените.

41213  41208

За да разкажеш история само със снимки, е нужно... да имаш точните снимки и да знаеш как да ги подредиш, за да въздействат. Неслучайно е казано, че един кадър говори колкото хиляда думи. Продължавам да вярвам, че ако снимката не ти разказва сама история, и сто изречения не могат да я спасят.

За да направиш интересни снимки на път, трябва... да композираш добре и най-вече да умееш да боравиш с естествената светлина. После идва обработката с точните инструменти.

41210  41211

За да направиш интересни снимки само с телефон, трябва... да знаеш как да работиш с основни фотографски принципи и да ги съчетаеш с няколко правила за работа с телефон. Фотографията е фотография навсякъде без значение от изразното средство.

Добрият фотограф на път винаги се оглежда за... всичко. Няма добри и недобри теми. Всичко е интересно. Достатъчно е да излезеш от себе си, за да откриеш милион още по-страхотни неща, които да те развият.

Никога не забравяй да... си заредиш техниката и да си отвориш съзнанието. Даже второто е по-важно.

41206  41212

 Вера с любимия си Polaroid        

Разпространен мит за снимането с телефон е, че... телефонът сам прави снимката. Всъщност са нужни умения и опит.

Един уикенд на път е достатъчен да... имаш поне една история за разказване и още сто спомена в очите. А ако е с мен, гарантирано ще можеш и да правиш с телефона си снимки за изложба.

*

Следващите дати за фото пътуванията са 10 и 17 април (по изключение еднодневни). Можеш да следиш Вера и бъдещите дати за фото уикенди във фейсбук и в сайта й.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница