Как да вдъхнем нов живот на снимките от пътешествия? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да вдъхнем нов живот на снимките от пътешествия?
Автор: Peika.bg
Как да вдъхнем нов живот на снимките от пътешествия?

Освободете снимките си от цифровата тъмница.

Със сигурност и вашите кадри от последната почивка още стоят в телефона или в най-добрия случай сте ги прехвърлили на компютъра. Вижте как да съживите запечатаните спомени. Те могат да освежат интериора на дома ви или да се превърнат в специален и  много личен подарък.

Карта на туристическите спомени

Принтирайте карта на света, на континент или на България. Ако сте по-умели художници, може да я нарисувате върху стената. След това подберете любимите си снимки и ги отпечатайте в различни формати. Направете колаж по свой вкус. Може да добавите билети от атракциите, които сте посетили или да напишете думите, които сте научили от местните. Импровизирайте. Сменяйте снимките или допълвайте картата с нови.

Как да вдъхнем нов живот на снимките от пътешествия?
Снимка: Adrienne Anderson


Снимка върху дърво

Ако някой от вашите кадри е станал наистина сполучлив, може да го пренесете върху дърво. Това изглежда доста по-интересно, отколкото просто да го поставите в рамка. Намажете хартията, върху която ще отпечатвате любимата си снимка с лепило и я отавете да изсъхне. След това принтирайте кадъра. Изберете дървена плоскост с интересна форма. Нанесете лепило върху нея и залепете хартията с изображението към плоскостта. Внимателно притеснете, за да премахнете балончетата с въздух. Оставете всичко да изсъхне. Отлепете изображението и се насладете на крайния резултат.

Как да вдъхнем нов живот на снимките от пътешествия?
Снимка: Cameron Oden

 

 

 

 

 

 

 




Възглавница със снимки

Можете да направите колаж от любимите си снимки и да ги отпечатате върху калъфка за възглавница. Разбира се, кадърът може да бъде и само едни. Всичко е въпрос на вкус. Така ще освежите интериора си и всеки път когато се настанявате на дивана, ще си спомняте за вълнуващите си пътешествия. Кой знае, може да се вдъхновите и за нови такива.

Как да вдъхнем нов живот на снимките от пътешествия?

Календар

Направете всеки месец от годината специален с календар от авторски снимки. Изберете си 12 от най-хубавите, които да подхождат на сезона и месеца. В интернет има много шаблони за календари, а единственото, което трябва да направите, е да наместите вашите фотоси в тях. Разбира се, можете и да поръчате календара като само изпратите снимките.

Как да вдъхнем нов живот на снимките от пътешествия?
Снимка: Vincent Demers

Фототапет

В спалнята или в хола – те отново са на мода. Направете дома си неповторим. Създайте желаната атмосфера с най-специалния кадър, който сте заснели. Тук единственото условие е качеството на снимката да е достатъчно високо, за да може да се разпечата в желания размер. Едва ли искате да броите пикселите в изображението, докато си почивате.

Как да вдъхнем нов живот на снимките от пътешествия?
Снимка: Lavinia

Простор от снимки

Ако не сте чак толкова сръчни, може просто да отпечатате най-красивите фотоси, да опънете конопено въженце на стената и да закрепите снимките с щипки. Лесно, ефектно и цветно. Сменяйте кадрите всеки сезон и създайте уют и настроение в дома си. 

Как да вдъхнем нов живот на снимките от пътешествия?
Снимка: Emily Via

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Пламен Петков, 04.01.2017 | 23:28
Здравейте. Свежарска статия както винаги.  Пиша коментар под нея, т.к. едно от тези неща се отнася до мен. От 2014-та поради това, че най-дълго задържалото ми се детско хоби бе събирането на календарчета си правя календари със снимки от моите ПЪТЕ 6 VIA от изминалата година. Но доста им се вживявам- най-хубавата по мое мнение слагам и за корична, разпечатват ми го размер 30-31 X 46-47 см. E изсветляват и оразмеряват снимките ми, но като не са правени с проф. апарат. Важно е желанието да се направи нещо Авторско. Който се интересува мога да му ги пратя- е-mail plamen_petkov_86@abv.bg
Абонирайте се за нашия бюлетин