Как изглежда закуската в 10 държави по света - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как изглежда закуската в 10 държави по света
Автор: Peika.bg
Как изглежда закуската в 10 държави по света
Снимка: Onyee/Flickr

Какво ядете за закуска?

Отговорът на този въпрос говори много за традициите и културата на страната, в която живеете. 

Разбира се, традициите вече не са това, което бяха и на много места динамичният начин на живот измества богатата и пълноценна закуска.

Нека все пак да видим с какви вкусотийки закусват хората по света.  

1. Пакистан - Алу Парата (Aloo paratha)

Ястието се приготвя от картофи с масло или топено сирене на нагорещен тиган. Най-често се сервира с пикантни сосове. 

47175

2. Мексико - Чилакилес (Chilaquiles)

Това е пържена тортиля, гарнирана с пиле, боб, лук и разнообразие от сосове. 

47172

3. Китай - Ю Тиао (You Tiao) 

Невероятно вкусни пържени тестени пръчици. По-известни са като китайски понички. 

47171

4. Италия - Капучино и корнето (Cappuccino & Cornetto) 

Бърза, лесна и сладка - това е италианската закуска. Корнето е първи братовчед на френския кроасан. Може да бъде с пълнеж от шоколад, сладко или лек крем.

47177

5. Колумбия - Чангуа (Changua)

Супа от яйце и мляко е най-популярната закуска в Богота. Сервира се с парче сух хляб, който се потапя в супата. 

47179

6. Украйна - Сирники (Syrniki)

Приличат на бухти, пълни с извара или сирене.

47174

7. Куба - Кафе кон лече и тостада (Cafe con leche and tostada) 

Кафе кон лече се прави с една част кафе и една пълномаслено или кондензирано мляко. А тостадата е хляб, препечен на скара. 

47176

8. Етиопия - Дженфо (Genfo)

Каша от ечемик или пшеница, в средата на която се изсипва масло с различни подправки. 

47178

9. Исландия - Хафраграутур (Hafragrautur)

Това е овесена каша, която се сервира с масло, кафява захар или стафиди. 

47181

10. Мианмар - Мохинга (Mohinga)

Ориз, юфка и рибена чорба. В различните краища на страната се приготвя по различен начин, но основните компоненти са: чесън, лимонена трева, риба, джинджифил, рибен сос.

47173

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин