Как можете да видите скулптурите на Шестте забравени великана в Копенхаген? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как можете да видите скулптурите на Шестте забравени великана в Копенхаген?
Автор: Peika.bg
Как можете да видите скулптурите на Шестте забравени великана в Копенхаген?
Снимка: instagram

Като част от седмицата на културата Vestegnens през 2016 г., художникът Томас Дамбо построява 6 гиганта от рециклирана дървесина, добре скрити от гори, езера и хълмове на избрани места на Vestegnen (западно от Копенхаген).

Разходете се сред красивата природа и вижте дали можете да намерите 6-те забравени великани, които оживяват и са изключително интересни както за деца, така и за възрастни.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mariana Chucri (@mariana.chucri)

Изкуство сред природата

Целта на проекта е да пренесе изкуството извън стените на музея и в природата на Копенхаген. Проектът насърчава хората да изследват красивата и пренебрегвана природа, като по този начин предоставя едно съвсем различно изживяване.

И шестте гиганта са построени с помощта на множество местни доброволци. Скулптурите са изградени изцяло от отпадъчна дървесина от местни проекти за разрушаване, стари клонки и остатъчна дървесина.

Teddy Friendly в Høje Taastrup

Teddy Friendly ще намерите в Høje Taastrup, където той стои до малка река до езеро. Той протяга една ръка, за да помогне на хората да пресекат. За изграждането на брадата и палтото на Теди са използвани изрезки от току-що отсечени дървета. Той е кръстен на много мил и трудолюбив човек, който помогнал за създаването на скулптурата.

Малката Тилда във Валенсбек

Ще намерите Lille Tilde в района на Vallensbæk Mose, където тя дебне сред дърветата и богатата дива природа. Като бонус художникът Томас Дамбо е построил 28 скрити къщички за птици вътре в скулптурата. Малката Тилда е кръстена на един от служителите, помогнали за изграждането на скулптурата.

Thomas On the Mountain в Албертслунд

Thomas On the Mountain ще намерите на поляна на върха на планината в Albertslund, където той релаксира и се наслаждава на гледката към парк Kongsholm. Може би искате да седнете на дългите му крака и да се насладите на гледката? Скулптурата е кръстена на стажанта на Томас Дамбо, също на име Томас, който е част от проекта от самото начало.

Оскар под моста в Ishøj

Oscar Under the Bridge ще намерите в Ishøj Strandpark. Освен всичко друго, той е направен от отпадъчна дървесина от срутена воденица, а след това е кръстен на художник от Чили, който е помогнал за изграждането на скулптурата.

Спящият Луис в Rødovre

Спящият Луис лежи на поляна на върха на малък хълм в Rødovre. Вътре в скулптурата има малка пещера, в която можете да се изкачите през устата на Луис. Той е кръстен на бившия стажант на Томас Дамбо от Англия, който помогнал за изграждането на скулптурата.

Hill Top Trine във Видовре

Hill Top Trine се намира на малък хълм във Видовре. Ако пропълзите в дланите ѝ, ще получите уникална гледка към Avedøreslet. Тя е кръстена на един от доброволците, помогнали за изграждането на един от другите гиганти.

Отидете на лов за тролове

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rasmus Bønnelykke (@ramoicamo)

Pil Tusindtunge е само един от многото Dambo тролове и популярна безплатна дейност за много семейства с деца е да отидат на лов за тролове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин