Как животът в чужбина помага да намерим призванието си? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как животът в чужбина помага да намерим призванието си?
Автор: Peika.bg
Как животът в чужбина помага да намерим призванието си?

За много хора е трудно да намерят своето призвание и поради тази причина им липсва самоувереност. Ново проучване обаче сочи, че животът в чужбина може да им помогне да открият себе си!

Изследването е дело на екип от социолози от Колумбийския университет и Университета в Северна Каролина, САЩ. Те установяват, че живеенето в чужбина помага да човек да изгради по-ясно своята самооценка. Там той по-лесно разбира кой е и с какво иска да се занимава. 

Проучването е проведено с помощта 1874 участници. На база на техните отговори в анкетите е установено, че животът извън собствената страна помага да хората да сравняват своята култура, нрави, ценности и да преценят кое е най-важно за тях. Колкото по-голям е контрастът между родната и чуждата страна, толкова по-лесно човек може да направи своя избор относно това какъв иска да бъде, с какво да се занимава, къде да живее. 

Междукултурните пътувания и комуникацията с нови и различни хора, от различни краища на света, не само разширява общия мироглед, но и помага на хората да се вгледат по-добре в себе си.

Как животът в чужбина помага да намерим призванието си?

Проучването показва също, че по-голямо влияние върху човек оказва не толкова броят на страните, в които е живял, а продължителността на пребиваване в една чужда държава. Именно това повишава възможността да изрази своята индивидуалност и самооценката си.

Животът в чужбина може да помогне на човек по-лесно да открие силните и слабите си страни, да се раздели със стереотипите, с които е израствал и сам да изгради своите ценности и приоритети, спрямо личната си потребност и разбирания. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин