Каква температура поддържат хората в домовете си по света? (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Каква температура поддържат хората в домовете си по света? (част 2)
Автор: Peika.bg
Каква температура поддържат хората в домовете си по света? (част 2)

Ето нещо, за което едва ли някой се е замислял – това, че в различните страни, хората поддържат различна температура в домовете си?

Извадката по-долу, разбира се, не е общовалидна за всички хора от тези места – някои са зиморничави, други пък обичат студа. Въпреки това, специалисти са определили какви са идеалните температури за всеки дом. Например за дневната се препоръчва температура между 20-23 градуса, за кухнята – 18-19, за спалнята – 17-20 и за банята 16-19.

1. Юрта  в Казахстан и Монголия – 20°С

Ако юртата е построена в съответствие с традиционните правила и се отоплява правилно, температурата в нея може лесно да се поддържа между 20-23°С.

2. Унгария – 19°С

Отоплителната система на Унгария работи на газ, а средната месечна сметка за отопление за апартамент с 2 спални е около 60 евро. В старите къщи все още се пазят печките на дърва и въглища.

3. Дания – 18°С

В Дания има централно отопление, но то е изключително скъпо – сметката стига до 350 евро на месец. Ето защо е много популярно сред местните да използват камините. 

4. Италия – 17 °С

Положението в Италия е подобно на това в Испания: зимите са топли, но в апартаментите е много студено, тъй като почти няма централно отопление. Затова южноевропейците са принудени да свикнат с електрическото отопление, дебелите завивки и топлите пижами.

5. Русия – 25°С

Може да ви звучи парадоксално, но жителите на прочутата със студа си страна са най-големите любители на топлината. Когато е студено навън, руснаците се разхождат по тениски и шорти из къщи, тъй като за разлика от много други неща, отоплението не им излиза скъпо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин