Какво да правим, докато чакаме (10 идеи) - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво да правим, докато чакаме (10 идеи)
Автор: Мария Ангелова
Какво да правим, докато чакаме (10 идеи)

Полетът ви закъснява. Влакът никакъв го няма. Опашката за Лувъра се е разтегнала от касите на музея чак до Марсилия. Животът на туриста е едно безкрайно чакане с малки проблясъци на смислени дейности. Но защо да прекарвате това време в отегчение, когато можете да се занимавате с куп други (глупави) дейности. Даваме ви летящ старт с 10 идеи.

Изкарайте някой лев

Тъй и тъй се редите на опашка, където накрая ще платите куп пари, използвайте времето да изкарате някой лев. Вземете няколко намалени шоколада от безмитния магазин и ги продавайте на чакащите (поставете си високи цели за приходите). Други подходящи за продаване неща: излишни ръкавици (потенциален свръхбагаж). Парче пица. Сестра ви.

Преминете напред

Всеки път, когато опашката се премести с един човек напред, обърнете се с лице към стоящия зад вас и се придвижете с лунната походка.

Играйте на развален телефон

Вероятно освен вас има и десетки (стотици, хиляди) други отегчени хора. Пуснете слух на ухото на чакащия до вас и добрата стара игра развален телефон ще свърши останалото. Така вашето „Имам мартеница“ ще се превърне във „Взимам картечницата!“ (и евентуално арест)

Направете си палатка от одеяла

Като се има предвид колко пътници чакат по летищата, палатката от одеяла може да придобие внушителни размери. Погрижете се да вземете всякакви предмети, които могат да се ползват за подпора. Като столове. Бастуни. Деца.

Бъдете онлайн

Ако почувствате непреодолима нужда да туитнете или да си обновите статуса във фейсбук, направете го. Само че не през телефона, а на глас.

Прередете се с хитрост

Чакането си е досадна работа. Затова ще се наложи да използвате подлост, за да прередите няколко човека. Идея 1: Замерете човек далеч пред вас с бутилка минерална вода по главата. И се втурнете напред да му помогнете. Идея 2: Преминете с няколко души напред и застанете невъзмутимо на мястото на някой, който за секунда се е разсеял и е минал встрани от опашката. После започнете да крещите по него как може да е толкова нагъл да се прережда. Идея 3: Преоблечете се в униформа на служител на летището. Преминете невъзмутимо напред.

Чуйте се с приятел

Обадете се на приятел, с който отдавна не сте се чували, и се постарайте да поддържате достатъчно високо ниво на децибелите през цялото време. Непознатите обожават да бъдат включвани по този начин в случайни разговори.

Бъдете дзен

Упражнявайте различни йога пози. Ако загубите равновесие и паднете върху някого, обяснете, че повторението е майка на знанието.

Подкрепете се

Носете си сгъваема маса и стол. Както и сребърни прибори, покривка и вечеря с първо, второ и трето. Бонус точка: свещ. Разпънете всичко и седнете да се храните. Всеки път, когато опашката се премести с един човек, приберете всичко и след това го разпънете наново.  

 

Прочетете още Наръчник на автентичния турист

Ако тези съвети са ви били полезни, присъединете се към нас и във фейсбук!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин