Здравен туризъм - нирвана за духа и тялото - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Здравен туризъм - нирвана за духа и тялото
Автор: Peika.bg
Здравен туризъм - нирвана за духа и тялото

Да се отдадете на здравен туризъм, е един от най-добрите начини да съчетаете полезното с приятното.

Трябва да подчертаем обаче, че той не бива да се бърка с понятието „медицински туризъм“, чийто основен фокус са хирургическите интервенции

В наши дни по света има множество курорти и рехабилитационни центрове, които са насочени именно към сферата на здравния туризъм. Най-общо казано той включва грижи за тялото чрез процедури като масажи, билколечение, ексфолиране, тренировки и водни бани. Здрав дух в здраво тяло!

В здравния туризъм се включват още диагностични тестове за установяване на възможни здравословни проблеми, рехабилитационни курсове, включващи физически и психологически консултации. Част от него са и програми за облекчаване на стреса, промяна на хранителния режим и за намаляване на травмите в следствие на физически усилия.   

Всички са наясно със спа туризма, който е познат от дълбока древност и е едно от звената на здравния туризъм. Заедно с него обаче основата на здравния туризъм са: йогата, масажите, ултразвуковото лечение, калолечението, акупунктурата и хипнотерапиятаИнтересно е да отбележим, че процедурите с кал са особено полезни, тъй като оказват цялостно въздействие върху правилните функциите на организма. Те подобряват кръвообръщението, възстановяват химичния баланс и извличат отровите от организма. 

Ако искате да подобрите здравето си, можете да се насочите към: каране на ски, колоездене, гмуркане и уиндсърфинг. Тези спортнове ще укрепят мускулите ви и ще подобрят дишането ви. Може би не предполагахте, но това също спада към категория „здравен туризъм“!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин