Какво крие Мюнхенската резиденция? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво крие Мюнхенската резиденция?
Автор: Peika.bg
Какво крие Мюнхенската резиденция?
Снимка: Tim Adams/Flickr

Резиденцията на немските благородници се намира се в центъра на Мюнхен, недалеч от най-оживената търговска улица.

На пръв поглед нейната фасада не изглежда впечатляваща, може дори да я наречем скучна, но вътре нещата седят по доста по-различен начин. 

С течение на времето сградата била надстроявана и постепенно се сдобила с красиви вътрешни дворове, изящна градина по френски образец с фонтани и статуи, даже има и собствен параклис.

Самата сграда отвътре се състои от няколко основни зали и над 100 по-малки, показващи различни аспекти от живота на баварските благородници. През годините дори е била изградена и оперна зала, където са се провеждали камерни концерти.

Със сигурност може да кажем, че н
акъдето и да се обърне човек, вижда красота, лукс и ненадминат усет към детайла. Като се започне от бравите, премине се през интериора и се стигне до таваните. Безспорно впечатление ще ви направят уникалните гоблени в персийски стил със златни и сребърни нишки, които украсяват стените на двореца.

Какво крие Мюнхенската резиденция?


Една от най-впечатляващите зали е Антиквариумът, построен между 1568 и 1571 г. В нея е изложена колекция от скулптури.В миналото залата е била използвана за пищни тържества и балове, а до 1581 г. в нея се е помещавала библиотека.

Няма как да не забележите, че о
т мебелите до посудата, всичко в резиденцията блести с изящество и финес. Това ясно показва, че германските владетели са живеели в меко казано охолство, което предпазливо стояло скрито от очите на простолюдието, зад дебелите дворцови стени.

В Залата на съкровището в резиденцията се помещават множество реликви с висока стойност, събирани с векове от баварските владетели. Сред тях може да намерите богослужебни предмети, кралски корони, диадеми и бижута. Тези скъпоценни предмети са изработени от злато, сребро, рубини, смарагди и фин японски и китайски порцелан

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин