Какво може да видите в Манила? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво може да видите в Манила?
Автор: Елена Исаева

Манила, столицата на Филипините, е оживен и оживен метрополис с богато културно наследство. Ето някои забележителни атракции и места, които да видите в Манила:

Интрамурос: Разгледайте историческия ограден град Интрамурос, който датира от испанската колониална епоха. Посетете Форт Сантяго, църквата Сан Агустин и се разходете по калдъръмените улици, за да се потопите в колониалния чар.

Какво може да видите в Манила?
Снимка: pixabay.com

Парк Rizal: Известен още като парк Luneta, той е значим исторически обект в чест на националния герой на страната Хосе Ризал. Разполага с паметници, градини, обсерватория и паметника на Ризал.

Национален музей на Филипините: Посетете комплекса на Националния музей, в който се помещават различни колекции от изкуство, антропология, естествена история и археология. Акцентите включват Spoliarium от Хуан Луна и изложбата "Златото на предците".

Manila Ocean Park: Насладете се на парк с морска тематика, който предлага различни атракции като Oceanarium, където можете да видите разнообразен набор от морски живот, както и представления, интерактивни изложби и срещи с животни.

Binondo: Разгледайте историческия китайски квартал на Манила, известен със своя оживен уличен живот, традиционна китайска храна и магазини, продаващи различни стоки. Посетете църквата Binondo и се отдайте на кулинарно приключение по улица Ongpin.

Църква Сан Агустин: Открийте една от най-старите каменни църкви във Филипините, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Възхищавайте се на богато украсената архитектура, религиозните артефакти и красивия интериор.

Какво може да видите в Манила?
Снимка: pixabay.com

Катедралата в Манила: Посещение на столичната катедрала-базилика в Манила, седалището на архиепископията на Манила. Той е значима религиозна и историческа забележителност с впечатляваща архитектура.

Културен център на Филипините: Потопете се в изкуствата в Културния център на Филипините, който е домакин на различни представления, изложби и културни събития, включително театрални представления, концерти и художествени изложби.

Национален музей на изящните изкуства: Разположен в бившата законодателна сграда, този музей представя огромна колекция от филипинско изкуство, включително картини, скулптури и други визуални изкуства.

Музей Ayala: Разгледайте музея Ayala, който представя богатата история и разнообразните култури на Филипините чрез своята обширна колекция от артефакти, диорами и интерактивни експонати.

Manila Baywalk: Разходете се спокойно по Manila Baywalk и се насладете на красиви гледки към залеза. Това е популярно място както за местните жители, така и за туристите, с ресторанти и кафенета по крайбрежната алея.

Дворецът Malacañang: Въпреки че обикновено не е отворен за обществеността, все пак можете да се възхитите на величието на президентския дворец отвън. Това е официалната резиденция на президента на Филипините.

Пазар Divisoria: Посетете Divisoria, оживен пазар, известен с пазаруването на достъпни цени. Предлага широка гама от стоки, включително дрехи, аксесоари, играчки и предмети за бита.

Национален музей по антропология: Разгледайте Националния музей по антропология, който се фокусира върху етнографското наследство на страната и съхранява артефакти, инструменти, традиционно облекло и местно изкуство.

Зоопарк в Манила: Прекарайте един ден в зоопарка в Манила, дом на различни животни от цял свят. Това е популярна дестинация за семейства, с места за пикник и образователни програми.

Църква Куиапо: Посетете малката базилика на Черния назарянин, важно място за поклонение на филипинските католици. Насладете се на оживената атмосфера и станете свидетели на поклонници, които посещават литургия или извършват религиозни ритуали.

Улица Escolta: Разходете се по улица Escolta, някога смятана за главния търговски район на Манила. Открийте исторически сгради, архитектура в стил арт деко, ретро магазини и старинни кафенета.

Paco Park: Посетете Paco Park, спокоен парк и гробище, датиращо от испанския колониален период. Той разполага с красиви градини, романски параклис и кръгла концертна сцена.

Круиз по залез в залива Манила: Насладете се на релаксиращ круиз по залез по залива на Манила, предлагащ спираща дъха гледка към силуета на града и известния залез в залива Манила.

Upside Down Museum: Забавлявайте се и бъдете креативни в Upside Down Museum, където можете да правите уникални и противопоставящи се на гравитацията снимки в неговите интерактивни експонати.

 

Това са само някои от акцентите на това, което можете да видите и правите в Манила. Градът предлага разнообразна гама от преживявания, съчетаващи история, култура и модерни атракции.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин