Какво ново на Октоберфест 2018? - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво ново на Октоберфест 2018?
Автор: Peika.bg
Какво ново на Октоберфест 2018?

През последните 200 години в Мюнхен се провежда най-масовият народен празник в света - Октоберфест! Последните му издания са посетени от над 6 милиона души! Вижте какво интересно да очакваме тази година!

Колкото и странно да звучи, въпреки името си – Октоберфест, празникът започва през септември. Тази година той ще се проведе в дните между 22 септември и 7 октомври.

През 2018 г. 16-те малки и големи палатки за бира ще очакват своите 119 000 жадни гости. Фестивалът ще се разгърне на площ от 34,5 хектара. Участие в него ще вземат 545 предприятия, 143 от които са в гастрономическия сектор. Само обслужващия персонал ще наброява 13 000 души. 

Какво ново на Октоберфест 2018?

Освен богатия избор на най-различни видове бира, уникално вкусни вурстчета, наденички, мезета и сладки изкушения, Октоберфест ще предложи и множество развлеченията. Увеселителни влакчета, виенско колело, въртележки, гондоли, люлки и още много атракции ще приканват посетителите от всеки ъгъл.

Какво ново на Октоберфест 2018?

След успешния старт на официалното приложение "Октоберфест" през миналата година, то е обновена с нова информация и чисто нови функции. Сред тях е и подробната карта на панаира с информация за повече от 720-те места за забавления по време на фестивала.

Какво ново на Октоберфест 2018?

Добре е да знаете, че семействата също са поканени да посетя фестивала през официалните семейни дни, които са във вторник. Тогава се предлагат много промоции, специални цени и преференции за храни и напитки.

Най-верните фенове на Октоберфест могат да се сдобият с халба за бира, постер от събитието и още интересни сувенири, които ще съпътстват тазгодишното издание!

Какво ново на Октоберфест 2018?

Октоберфест ви очаква! Наздраве!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин