Какво трябва да знаем, когато си купуваме туристически обувки (част 1) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво трябва да знаем, когато си купуваме туристически обувки (част 1)
Автор: Peika.bg
Какво трябва да знаем, когато си купуваме туристически обувки (част 1)

Подходящите туристически обувки са ключът към това да си изкарате приятно по време на преход.

Това да изберете правилните обаче не винаги е лесно. От размера до стила, има много голям избор и напасване. Подобно на маратонките, туристическите обувки са направени за специфични видове преходи.

Обувките за лек пешеходен туризъм изглеждат като висока версия на тенис обувки. Идеални са за еднодневна разходка, въпреки че много хора ги носят и за високо планински преходи, защото са много леки.

Ако се движите по скалисти територии, ледени пътеки или снежни пътеки, трябва да си купите боти за планинарство. Те са конструирани да се справят с тежки условия и могат да се изправят срещу най-трудния терен.

Спортните туристически боти са направени за разнообразни терени, както за равни, така и за стръмни горски пътеки. Ако се отправите на няколкодневно пътешествие, това са ботите за вас. Тяхната твърда подметка и устойчивост ще ви помогнат да се борите с почти всички условия.

Когато става дума за туристически боти, материалът, от който са направени, е от голямо значение. Неправилната тъкан може да запари краката ви, което е най-неприятното нещо, което можете да си причините. Обувки от синтетика са леки и се сушат по-бързо, когато са мокри, но са по-малко водоустойчиви. Обувки от декоративна кожа не са толкова устойчиви на вода като тези, направени от пълнозърнеста кожа. Те са издръжливи и са идеални за запалени туристи, които искат да преминат през нестабилен терен. От друга страна, този материал е по-малко дишащ и много тежък.

Когато избирате обувки, първо определете за какво ще ги ползвате, за да бъде преходът ви лек и приятен!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин