Какво трябва да знаете преди да отидете на круиз в Аляска? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво трябва да знаете преди да отидете на круиз в Аляска?
Автор: Адриана Петрова
Какво трябва да знаете преди да отидете на круиз в Аляска?
Снимка: pixabay

Когато чуете круиз, вероятно започвате да си представяте плажове с бял пясък и излежаване край басейна.

Ако никога не сте мислили да опаковате палто, шапка и шал за круиз, сега може би е моментът да го направите. Над един милион души се стичат до Аляска.

Всъщност, щатът се нарежда в топ 10 на най-популярните круизни дестинации.

Но защо тази дестинация се радва на такъв огромен успех?

Посещаването на Аляска е едно своеобразно бягство, което се предлага от с почти всяка круизна линия. Наличните крайбрежни екскурзии имат по нещо за всеки, а гледките са зашеметяващи. Ледниците, дивата природа, планините и Северното сияние са способни да ви оставят без дъх. Ако имате късмет, можете да видите всички тези неща в рамките на едно пътуване.

2. Ето какво трябва да знаете, ако смятате да поемете към първия си круиз към Аляска:

Месецът е от първостепенно значение

Докато повечето дестинации са достъпни целогодишно, круизният сезон в Аляска продължава от края на април до началото на октомври. Началото на април е сухият сезон, но много магазини и ресторанти вероятно все още ще бъдат затворени. Круизите през юни вероятно ще бъдат малко по-скъпи, но температурите са по-приятни и дивата природа е по-активна. Повечето посетители искат да видят „Големите 5“ на Аляска: мечки, лосове, северен елен, овце Дал и вълци.

Какво трябва да знаете преди да отидете на круиз в Аляска?
Снимка: pixabay

Юли и август отбелязват пиковите месеци за наблюдаване на диви животни, но тогава започва и влажният сезон. Пътуването на круиз в края на сезона, например през септември, може да ви помогне да получите по-добра цена. Всичко зависи от това как искате да прекарате времето си в Аляска.

Круизите в Аляска предлагат разнообразни възможности

Голяма част от круизното изживяване са екскурзиите. В Аляска има няколко пристанища и всяко ви е подготвило различни приключения - от обиколки с впрегнати кучета и наблюдение на китове до разходки с влак и търсене на злато. Независимо дали сте любител на храната или търсач на силни усещания, на разположение има множество екскурзии с по нещо за всеки.

С толкова много опции може би се чудите какви дрехи и багаж да вземете със себе си. Изберете обекла на няколко слоя и не забравяйте дъждобрана и поне един чифт водоустойчиви обувки.

Ако отивате на екскурзии за наблюдение на диви животни или китове, ще ви трябва  бинокъл. Лека, водоустойчива раница също може да бъде полезна. И разбира се - камера или фотоапарат! Определено ще съжалявате, ако не успеете да уловите всеки момент от вашето приключение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин